• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Aynı yöntemle birçok esnafı dolandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da esnafa dadanan dolandırıcı pes dedirtti. Batman'da iş yerlerinin yoğun olduğu saatlerde para bozdurma bahanesiyle esnaf dükkânlarına gelen bir dolandırıcı, hem bozdurduğu hem de bozdurmak istediği parayı da alarak kayıplara karıştı. Yaptığı bu yöntemle birçok esnafı mağdur eden dolandırıcının bir an önce yakalanması istendi.

Dolandırıcılık olayı dün öğle saatlerinde Çarşı Mahallesi'ndeki bir iş yerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kimliği öğrenilemeyen genç yaşlardaki bir dolandırıcı, 100 TL parayı bozdurma bahanesiyle bir iş yerine girdi. İş yerindeki yoğunluktan istifade eden dolandırıcı, hem esnaftan bozdurduğu 100 TL'yi hem de kendi parasını kaş ile göz arasında alıp kaçtı. Dolandırıcının esnaftan parayı alıp kaçtığı anlar işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Durumu daha sonra fark eden esnaf, polise haber vererek şikâyetçi oldu. Söz konusu dolandırıcının çok sayıda esnafı mağdur ettiği belirtildi.

İş yerlerinde bu tür hırsızlık olaylarının sıkça yaşandığını belirten esnaf, duruma tepki gösterdi.

"Çok mağdur durumdayız"

Daha fazla esnafın mağdur olmaması için dolandırıcının bir an önce yakalanması gerektiğini belirten esnaf Hasan Yılmaz, "Para bozmak vaadiyle dün bir arkadaş geldi buraya. Para bozduk arkadaşa. '100 TL bozar mısın' dedi ve bizde 100 TL bozarken hem parayı aldı hem de paramızı alıp götürdü. Kimsenin karışmadığı şekilde kaçıp gitti. Arkasından koştuk, ama yakalayamadık. Daha öncede çok esnafa bu yapılmış. 3-4 tane esnafa yansıtılmıştır. Esnaf olarak şu anda mağdur durumdayız. Bizler 'Hırsız burada polis nerede.' diyoruz. Polise gidiyoruz, polis de ilgilenmiyor. Çok mağdur durumdayız. Umarım inşallah neticeye varır." dedi.

"Başka mağduriyet oluşmadan buna el atılsın"

Kendisinin dördüncü mağdur olduğunu söyleyen bir diğer esnaf Mahmut Akbaş, "Benim başıma da böyle bir olay geldi. Dün bir arkadaş geldi ve iki elli var mı dedi. Kasamın yanına kadar geldi. İki elli verdim ona, sonra paramı alıp kaçtı gitti. O zaman yoğunluk vardı, dalgınlığıma geldi. Bunu polise bildirdik, polisler buraya geldi. Biz daha adamı söylemeden önce polis bize adamın resmini gösterdi. Bizde bu şahıstır dedik. Biz bunun kim olduğunu istedik, polis bize ismini vermedi ve karakola gidip şikâyetçi olmamızı söyledi. Karakola şikâyete gittiğimizde de karakol bize şunu belirtti ve dedi ki, 'Bir kanıtınız var mı?' Biz de video, kamera kaydımız var dedik. Bizler güvenlik güçlerinden destek bekliyoruz. Ben dördüncü mağdurum. Başka esnafımızın başına gelmemesi için bu olaya el atılmasını istiyoruz." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir