• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
`Elinizi tesettürümüzden çekin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ERKAN YAVUZ/DOĞRUHABER

Youtube üzerinden paylaştıkları videolarla gençler arasında popüler hale gelen youtuberlar, toplum için özellikle ahlaki yönden büyük bir tehdit haline gelmeye başladı. Her türlü ahlaksızlığı meşrulaştırmaya çalışan Youtube`nin RTÜK denetimlerinin dışında olması ise ifsadın daha çok yayılmasına sebep oluyor.

İfsadın ulaştığı boyutları gazetemize değerlendiren TESSEP Genel Koordinatörü Aynur Sülün, tesettüre karşı bir furya başlatıldığını belirterek, bir takım çevrelerin Tesettürün ahlakını çalma, haramla yan yana getirme gayreti içinde olduğuna dikkat çekti.

“TESETTÜR AHLAKI TEMSİL EDER, EDEPSİZ DAVRANIŞLARDAN SAKINMAYI GEREKTİRİR”

Tesettürün ahlakı temsil ettiğini belirten Aynur Sülün, “Son zamanlarda tesettüre karşı bir furya başlatıldığını, bu konuda ciddi gayretlerin olduğunu görüyoruz. Tesettür, ahlakı temsil eder. Basit, bayağı ve edepsiz davranışlardan sakınmayı gerektirir. Namazın şartları gibi tesettürün de şartları vardır. Bu şartlarla tesettür tamamlanmış olur. Tesettürün şartı kadının basit davranışlar içerisine girmemesi, erkeklerle arasına bir sınır koymasıdır. Tesettür dışarıya çıkarken bedenin vücut hatları belli olmayacak şekilde gizlenmesi, her türlü süs ve gösterişten sakınılmasıdır. Bu amaçlara hizmet etmeyen bir giyime ve davranışlara sahip olan kimseler, tesettürün şartlarını yerine getirmemiş olurlar. Yüce Rabbimiz Kur`an`da erkekler karşısında Müslüman kadınların söylemlerini, yürüyüşünü, bakışlarını, bedenini, sesini, hatta kalbini nasıl muhafaza edeceğini belirtmiş. Bütün bunlara bir ölçü getirmiştir.” şeklinde konuştu.  

“AHLAKSIZLIKLARA KARŞI GENÇ KIZLARIMIZI, KADINLARIMIZI DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

“Son zamanlarda bir takım kimselerin bazı sitelerde ahlaksız yayınlar yaptığına şahit oluyoruz.” Diyen Sülün, sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar tesettürü yozlaştırma gayreti içindedirler. Toplumun algılarını tesettürün içini boşaltarak yönetmeye çalışıyorlar. Yıllarca ülkemizde tesettür yasağıyla mücadele edildi. Bununla baş edemeyenler, şimdi de tesettürü yozlaştırma gayreti içine girdiler. Tesettürün ahlakını çalma, haramla yan yana getirme gayretindedirler. Bütün art niyetli girişimleri kınıyoruz. Kendi kadınlarımızı bilinçlendirme gayretine hız vermenin gerekliliğine inanıyoruz. Bunun gibi ahlaksızlıklara karşı genç kızlarımızı, kadınlarımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Toplumumuzda ahlaksızlığı meşrulaştırmaya çalışanlara, ‘Elinizi tesettürümüzden çekin` diyoruz. TESSEP olarak bunlarla mücadelemizi azimli bir şekilde sürdürmeye kararlıyız.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir