• DOLAR 32.557
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2427.115
  • ...
Dörtağaç köyü yeni camisine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkeze bağlı Dörtağaç (Kamax) köyü camiye kavuştu. Köy sakinleri, hayırseverler ve Diyanet Vakfının desteğiyle yapılan caminin açılışı bugün kılınan Cuma namazıyla yapıldı. Açılışa Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu da katıldı.

Namazın ardında gazetecilere açıklamada bulunana Vali Ustaoğlu, Bitlis'in tarihine uygun bir caminin açılışında bulunduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ustaoğlu, "Bu mübarek cuma gününde Dörtağaç köyümüzün Camisi'nin açılışını yaptık. Allah razı olsun köylümüzün, hayırsever iş adamlarımızın, Diyanet Vakfımızın ortak katkılarıyla yapılan bu camimizde Cuma namazını eda ettik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Daha önce de gerek Bitlis Belediyesi tarafından yapılan gerekse de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen camilerin açılışını yaptıklarını hatırlatan Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Tabii hem türkülere hem de destanlara konu olmuş, 5 minaresi ve tarihi camileri ile bilinen Bitlis'imiz, bu tarihi görüntüsüne uygun güzel bir camiyi Dörtağaç köyümüzde hizmete açtık. Camimizin alt katı bayanlara yönelik Kur'an kursu olarak önümüzdeki dönemde faaliyet gösterecek. Yine camimizin içerisinde çok güzel yapılan taziye evini de hizmete açtık. Bunlar bizim inancımızda, değerlerimizde, kültürümüzde çok önemli. Emeği geçen herkese ben tekrardan teşekkür ediyorum." (Şükrü Tontaş-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir