• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Midyat`ta şehir içi ulaşımında yenileme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat İlçe Otogarı'nda düzenlenen törene, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın yanı sıra protokol üyeleri otobüs sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin genelinde 1.4 katrilyon yatırım yaptıklarını bunun 150 milyon lirasını Midyat'a harcadıklarını söyledi.

Midyat'ta 650 aracı yenilediklerine değinen Yaman, "İlimizde şehir içi trafik problemi de büyüktü. Biz bu konuda elimizi taşı altına koyduk ve 650 aracın yenilemesi için harekete geçtik ve şu an 650 araç yenilendi. MARTUS bu bağlamda önemlidir. Yenilenen araçlarımız akıllı kartlı ve engelli yaşlılarımız için uygundur. Sizin isteğiniz ile hat sayımızı da arttırdık. Yolcularımız, gelen misafirlerimiz ve şoför esnafımız rahat edecek." dedi.

Yapılan çalışmayla ilgili İLKHA'ya konuşan Midyat Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Mehmet Salih Aydın, 40 araç ve 2 yeni toplamda 5 hat olarak hizmet verileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bugün Midyat'ta toplu ulaşım sisteminin devreye girmesi için araçlarımızı aldık. Son teknolojiyle donatılmış 40 aracımız hizmet verecek. Mevcut 2 hattımıza 3 hat daha ilave ettik. Özellikle yeni açılan okullarımızda okuyan öğrencilerimiz için de iyi olacak. Ayrıca engelli ve yaşlılar için basamak kullanmadan, alçak tabanlı araçlar büyük rahatlık sağlayacak. İnşallah ulaşım sorunumuz tamamen ortadan kalkacaktır."

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat Belediye Başkanı Şeymus Nasıroğlu, Midyat'a yapılan hizmetlerden dolayı Vali Yaman'a teşekkür ettiler.

Edilen duaların ardından Yaman, araç sahiplerine anahtarları teslim etti. (Süleyman Tunç-İLKHA)

 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir