• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
"28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurları görmezden geliniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Sönmezer, "Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinin Şartlı İndirimi ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi" hakkında açıklamalarda bulundu.

Teklifin, yüz kızartıcı suç işleyenlerin ve şahıslara karşı suç işleyen kişilerin serbest kalmasını öngördüğünü dile getiren Sönmezer, 20-25 yıldır cezaevinde olan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının görmezden gelinmesinin kabul edilir bir durum olmadığını ifade etti.

Sönmezer, "Toplumun vicdanını rahatsız edici boyutlara varmış olan suç ve suçla mücadele şekilleri, toplumda makasın iyice açılmasına sebebiyet veriyor. Gerçek suçlular, şeytani suç olarak işlenen suçlar affa uğrarken, şeytan ile mücadele eden insanlara FETÖ ve bu tür benzeri yapıların yakıştırdıkları suçlar neticesinde 25 yıldır içeride suçsuz yere tutulan insanlar vardır. 28 Şubat döneminde yargılanan insanlar haksız yere içeride tutulmaktadırlar." dedi.

28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının görmezden gelinmesinin bir hata olduğunu belirterek bu hatadan dönülmesi çağrısında bulunan Sönmezer, "Umut ediyoruz ki bu hatalarından bir an önce dönerler. Ve gerçekten adalet eksenli bir yapılanmaya devem ederler diye umut ediyoruz. Şu da var; devlet tarafından vatan hainliği tescillenmiş, onaylanmış ve cezası kesinleşmiş insanları bile bir şekilde affetme, onların suçlarında indirime gidip bırakma yetkisini kendinde bulan yargı maalesef ki 28 Şubat mağdurlarını görmezden geliyor. İnşallah bu yanlışlarından dönerler." (Cemil Özdaş -İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir