• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Hamas lideri Sinvar`ın siyonist gazeteye röportaj verdiği iddialarına yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalyan gazeteci Francesca Borri'nin, İtalya'da yayınlanan La Repubblica gazetesi adına Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Es-Sinvar ile yaptığı röportajı Siyonist rejimin gazetelerinde Yediot Ahranoot satması tepkilere neden oldu.

Yediot Ahranoot gazetesi, Hamas lideriyle röportaj yaptığını iddia ederek röportajı yayınlayacağını duyurdu.

Konu ile ilgili Hamas'ın sitesinden Yahya Es-Sinvar adına yazılı bir açıklama yapıldı ve İtalyan gazeteci ile yapılan röportajın tam metni yayınlandı.

Açıklamada gazeteci Borri'nin İngiltere ve İtalya'da yayınlanan iki gazete adına Hamas lideri Es-Sinvar ile röportaj yapmak için resmi izin talebinde bulunduğu, yapılan araştırmada gazetecinin Yahudi olmadığı ve İsrail basınında çalışmadığının anlaşıldığı ifade edildi.

Gazetecinin kendi mesleğinin misyonuna hürmet etmediği belirtilen açıklamada, "Görüldüğü kadarıyla gazeteci bu röportajı Siyonist Yediot Ahranot gazetesine satmıştır" ifadesini kullanıldı.

Es-Sinvar: Dördüncü bir savaş daha önceki üç savaş gibi bitmeyecek

Bir kısmı Filistin Enformasyon Merkezi tarafından çevrilen röportajın satır başlıkları şöyle:

"Biz işgal altında bulunan bir halkız. Her gün saldırılara maruz kalıyoruz. Halkımız ise basit imkânlarla direniyor. Savaş hiç kimsenin maslahatına değildir. Haliyle halkımızın da çıkarına değildir. Biz devasa bir nükleer güçle karşı karşıyayız. Biz üstün gelmezsek, Netanyahu üstün gelecek. Bu durumda onun zaferi hezimetten daha kötü olacak. Çünkü dördüncü bir savaş meydana gelecek. Ancak bu savaş daha önce yapılan birinci, ikinci ve üçüncü savaşların bittiği gibi bitmeyecek. Onlar Filistin'den kurtulmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Savaşın onlara bir şey kazandıracağını sanmıyorum..."

"Halkımın özgürlüğü için hayatım boyunca mücadele ettim. Ben ve halkım asla teslim olmayacağız. Yolumuza devam ediyoruz."

"Özgürlük hareketine liderlik eden ulusal bir Filistinli olarak görevim halkımı korumak, özgürlük ve bağımsızlık hakkını savunmaktır..."

"Bugünden sonra savaşmayacağımı söylemedim. Ben kuşatmanın kaldırılmasını ve halkımın da özgürleşmesini istiyorum. Sahili gezerken, ufka gözlerini dikmiş gençler öte dünyanın nasıl olduğunu sorduklarında, hayatın oralarda nasıl olduğunu ifade ettiklerinde insanın kalbi parçalanıyor. Ben onların özgür olmalarını istiyorum..."

"Burada nüfusun yüzde 55'nin yaşı 15'in altında. Bunlar çocuk. Bunlar mı terörist? Savaşla ilgili hiçbir fikirleri yok. Bunlar daha çocuk. Bunlar hayatlarında kuşatma, ambargo ve zulümden başka bir şey görmediler. Bunların özgür olmalarını istiyorum..." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir