• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt`te 2 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt merkez Meydandere köyü Erenler mezrası bölgesinde PKK'ye yönelik hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 PKK'li öldürülürken, çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Siirt İl jandarma Komutanlığınca Erenler mezrası bölgesinde bir grup PKK'linin barındığı bilgisi üzerine operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "Operasyon faaliyeti kapsamında belirlenen hedeflere Silahlı İnsansız Hava aracı (SİHA) ile bir atım gerçekleştirilmiş,  atış sonrası bölgeye sevk edilen İl jandarma Komutanlığına bağlı birlikler tarafından başlatılan arama-tarama faaliyetlerinde 2 PKK mensubunun cesedi ile birlikte bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet Kaleşinikof (AK-47) piyade tüfeği, 4 adet el bombası, 20 gram esrar maddesi, 3 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 2 adet Kaleşinikof (AK-47) piyade püfeği şarjörü, 2 adet sırt çantası, bir adet el dürbünü, bir adet el radyosu, 2 adet saat, 5 adet fotoğraf, 05 kilogram tütün, bir adet sigara tabakası ele geçirilmiştir." denildi.

Ele geçirilen malzemelerin delil niteliğinde olanlarının muhafaza altına alındığı belirtilen açıklamada, bölgede arama-tarama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, 3 Ekim 2018 günü bölgede yapılan hava destekli operasyonda, 3 PKK'linin öldürüldüğü hatırlatıldı. (Murat Orhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir