• DOLAR 32.482
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2436.547
  • ...
400 gram ekmeği 1 liradan satıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

250 gram ekmeğin 1.50 lira yapılmasının ardından Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Ankara`da zammı onaylamamıştı.

Fırıncıların zam ısrarına rağmen, Mustafakemalpaşa ilçesinde 40 yıllık fırıncılık yapan Kazım Balaban, ucuz ekmek satarak vatandaşların takdirini kazanıyor. 400 gam ekmeği 1 lira, 800 gram ekmeği 2 liradan satan Balaban, vatandaşlara ucuz ekmek sunuyor. Vatandaşlar ekmek alabilmek için Balaban`ın fırının önünde kuyruk oluşturuyor.


Kazım Balaban, “Biz ekmeği ürettiğimiz yerde satıyoruz. Bakkala ve bayilere vermiyoruz. Yapmadığımız masrafları vatandaşlarımıza sunuyoruz. 400 gram ekmek şu anda 1 lira. Fırınımızın önünde sıra var, ürettiğimiz ekmek anında satılıyor. İnsanlardan dua aldığımız için paranın bereketini görüyoruz. Fırıncılara tavsiyem, bakkala, bayiye ekmek vermesinler. Bu durumda peşin para kazanırlar. Duyduğuma göre Ankara`da yüzde 30-40`a kadar kâr veriyorlarmış. Nakliye ile bu yüzde 50`yi bulur” dedi.

“Bizde, vatandaş da memnun”
Günde 2 bin 500 ile 3 bin arasında ekmek çıkarttıklarını ifade eden Balaban, “Maliyeti 85-90 kuruşu buluyor. Ama sürümden kazanıyoruz. Biz de, vatandaş da memnun. Ben 20 senedir ekmeği ucuz satıyorum” diye konuştu.

“Allah razı olsun”
Fırından ekmek alan Yusuf Ziya Okur, “Ben Kurşunlu`dan geldim. Orada 4 liraya satılan ekmek burada 2 lira. Allah razı olsun. Senelerdir böyle. Ekmek doyurucu. Ben Kurşunlu`ya buradan ekmek getirtiyorum” şeklinde konuştu.

5 kilometre uzaklıktan geldiğini belirten başka bir kişi ise, “Köyde ekmek pahalı. Buraya yolum düştükçe ekmek alıyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir