• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Ey Davamın Özgürlüğü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüzünlü bir bekleyişten sonra, tutsaklığa meydan okuyan bir Filistinli’nin içinde çılgınca esen rüzgâr gibi sensizlik. Gelişin bir nebze mühürlü, mühür kokulu olmalı gelişine bakan boynuna atılacak güçten tırsmalı. Gelişin korku salacak biliyorum ama yine de gelmelisin, zevki duygularıma gölge düşürsen bile istiyorum seni. Heyecanın içimde, zil zurna sarhoşken söylenen uzun hava da değil, müslümanca istenip uğrunda akan kanımda var olacak.

 

Davamla benliğini buldun ey özgürlük! Önceden ayaklarda ezilirken davamla önem kazandın ve dile geldin unutma! Şimdi ise bu bekletme de neyin nesi? İslam`dan niye bu kadar soğuksun? Neden uğramazsın seni tanımlayan ve sana anlam kazandıran gerçek sahibine? Yoksa varlığını mı tekrar kaybettin seni paramparça eden ve menfaatleri doğrultusunda harcayan batı güçlerinin ellerinde?

 

Seni bekliyorum ey davamın özgürlüğü! Her ne kadar yok olmak içimi korkutsa da ben senin var oluşunu tamamlıyorum Darvin`e inat. Sözlerin ve kuralların biraz iğneleyici olacak ama yine de ruhumu okşayacak nitelikte biliyorum. Hem barışmazsam kendimle nasıl karşılarım seni? Korkutuyor bu fikir beni ama kendime dönmeyi başardım ve sadece sen kaldın ruhumun derinliklerinde ulaşamadığım. Seni istiyorum, bekliyorum her şeyimle.

 

Her şey hazırken neredesin? Hangi despot güçlerin ellerindesin ki senden bêhaberim? Gel özlenen su gibi hızlı, beklenen otobüs gibi geç kalma! Sensiz ne yaparım? Düşersem hangi psikiyatrist beni kurtarabilir? Savaşın soğuk yüzü gibi ürkütücü sensiz gündüz ve gecelerde, seni beklemek. Gel artık yokluğun narkoz etkisi yapmakta ve birden yere yığılmakta tüm hayallerim. Sana muhtacım ey davamın özgürlüğü, azadlığına sığınmaktayım. Beni çaresiz ve sensiz bırakma!

 

Taha Muhacir / Diyarbakır (Ergani) - Yaş: 17

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir