• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Muhammed`i Sevda Coşkusu Bağıvar`daydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır merkez Bağıvar (Kabê) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üye derneklerden Köy-Der, kutlu doğum münasebetiyle Mevlit etkinliği düzenledi. Yapılan Kutlu Doğum mevlit etkinliği, çevre köylerden de binlerce Peygamber Sevdalısının katılımı ile gerçekleşti.
 
Programda bir konuşma yapan Celal Boztaş Hoca "Her Müslüman Peygamber`in ahlakını kendine örnek almalıdır." dedi.
Sunuculuğunu Nurulemin Gökyüz`ün yaptığı etkinlik, saat 13.30`da köy meydanında Hıfzullah Çifçi hocanın Kur`an tilaveti ile başladı. Ruhlara şifa olan Kur`an-ı Kerim`den sonra kız ilahi grubu birbirinden güzel ilahileri seslendirerek meydanda toplanan binlerce kişiden beğeni topladı.
 
"Peygamber`in Ahlakı Kur`an Ahlakıydı"
Program açılışında bir konuşma yapan Boztaş hoca Hz. Peygamber`in ahlakının Kur`an ahlakı olduğunu söyledi.
Boztaş hoca etkinlik konuşmasını şöyle sürdürdü: " Allah Kur`anı Kerim`de Hz. Peygamber`in ahlakını överek şöyle buyurmuştur: `Ya Muhammed! Şüphesiz sen yüce bir ahlak üzeresin.` Sevgili Peygamber Efendimiz üstün kişiliği, güvenilirliği, insana değer vermesi, hakkı gözetmesi, sabırlı ve hoşgörülü oluşu ile biz Müslümanlara ve burada toplananlara en güzel örnektir. "
 
Zalim ve Zorbalar Herşeye Rağmen Resulullah`a Güveniyorlardı
Boztaş Hoca peygamberlerin geliş amacını ise; "insanları insanların kulluğundan çıkarıp Allah`ın kulluğuna sevk etmek olduğu" şeklinde ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:
"Hz. Muhammed İslam davasını anlattıktan sonra gün be gün Müslüman olanların sayısı çoğaldı. Müşrikler bu gelişmeyi Resulullah`ın ahlakından kaynaklandığını biliyorlardı. Tahtları sarsılır diye Resulullah`ın ahlakına karşı çıkıyorlardı ve sahabesine karşı işkencelerini her gün artırarak devam ediyorlardı. Ama Peygamber hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadı. Kıymetli Müslümanlar ama ortada çok dikkat çekici bir olay vardı. Peygamberimizi hicrette zorlayan ona ve sahabesine işkence eden bu zalim zorba ve müşrikler kıymetli eşyalarını da sürekli Resulullah`ın yanında emanet olarak bırakıyorlardı. Çünkü onlar Hz. Muhammed`in ahlakını, ve güvenirliğini biliyordu O`nun emin olduğunu biliyorlardı."
 
Boztaş Hocadan sonra etkinlik mevlit ile devam etti. Mevlidin okunması esnasında köylülerin duygusal anlar yaşadığı dikkatlerden kaçmadı.
Okunan Mevlidi Şerif ziyafetinin akabinde Bilal ve Kız İlahi Grubu Hz. Muhammed ile ilgili birbirinde güzel ilahi ve ezgileri seslendirerek, binlerce Peygamber Sevdalılarına manevi bir coşku yaşattı.
 
"Resulullah`ın Ruhu Şimdi Bu Topluluk ile Beraberdir"
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Kerbela Şanlı da, etkinliğe katılanlara hitaben bu gibi topluluklar ve cemaatleri, Allah`ın "melekler topluluğu" olarak nitelendirdiğini söyleyerek Allah`ın bu gibi toplulukların günahını affettiğine ayrıca dikkat çekti.
Şanlı hoca konuşmasını şöyle sürdürdü:
" Bugün siz zannetmeyin peygamber Medine`dedir Allah`a yemin ederim ki Resulullah`ın ruhu şimdi bu topluluk ile beraberdir. Bundan dolayı bizde Hz. Peygamber`in sünnetine tabi olmalıyız. Bizde burada O`na söz vererek O`nun izinde ve yolunda olduğumuzu teyit edelim."
Kamil insanın Hz. Pey amber`in sünnetine tabi olan, Peygamber`inin kutlu yolunda giden ve davasını sürdüren kişi olduğunu ifade eden Şanlı Hoca, sahabenin ve dört halifenin özellikleri ve ahlakı üzerinde durarak konuşmasını bitirdi.
 
Şanlı hocadan sonra Bilal, Aksa ve Çocuk İlahi grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirerek topluluğa tekrar manevi bir coşku yaşattı.
Binlerce kişinin katıldığı Bağıvar`daki Muhammed`i Sevda etkinliği Molla Kerbela Şanlı` hocanın okuduğu dua ile son buldu. (Osman İçli - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir