• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Hamaney: ABD`ye şamar atacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, İran'ın yaptırımları yenerek ABD'yi mağlup edip, şamar atacağını söyledi.

Hamaney, Tahran'da bulunan stadyumdaki Devrim Muhafızları komutanlarına hitap etti.

Hamaney devlet televizyonundan canlı olarak yayımlanan konuşmasında, İran'ın ABD'nin yaptırımlarını yenilgiye uğratacağını söyledi.

"ABD'yi yeneceğiz"

Hamaney "Allah'ın lütfuyla yaptırımları yeneceğiz ve yaptırımların yenilmesi ABD'nin yenilmesi demektir. Ve ABD, yaptırımların yenilgiye uğratılmasıyla İran halkından bir diğer tokat yiyecek" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Avrupalı liderlere 'İran rejiminin ABD yaptırımları nedeniyle ilerleyen aylarda yıkılabileceğini' söylediğini duyduğunu belirten Hamaney, ülkesinin ABD'nin baskısı ve ekonomik sorunlar nedeniyle 'hassas' bir dönemden geçtiğini söyledi.

"Yabancı düşmanların medyası kimyasal saldırılar kadar tehlikeli"

"Ülkedeki, bölgedeki ve dünyadaki durum hassas, özellikle de bizim için, İran halkı için" diyen Hamaney "Bir taraftan emperyalist ABD'nin kibirli güçleri ve siyasilerinin bağırmalarına sahip olduğumuz, bir taraftan da milletimizin ekonomik sorunları ve ülkedeki zayıf insanların büyük kısmının geçim zorluklarına sahip olduğumuz için durum hassas" ifadelerini kullandı.

Hamaney ayrıca 'yabancı düşmanların' kontrolündeki medyanın 'kimyasal silahlar' kadar tehlikeli olabileceğini de söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran ile 1955'te imzalanan, "Dostluk, Ekonomik Münasebetler ve Konsolosluk Hukuku" anlaşmasının feshedildiğini açıklamıştı.

Pompeo'nun açıklamasından birkaç saat önce ise Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Adalet Divanı, ABD'den, İran'a karşı, insani yardım ve ürünlerin ithalatını etkileyen bazı yaptırımları kaldırmasını istemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir