• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Palu`da Kutlu Doğum Heyacanı Yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ-Palu`da düzenlenen Kutlu Doğum Mevlidi Kuranı Kerim okunmasıyla başladı. Grup Selamın okuduğu ilahilerle izleyiciler coşmaya başladı. Yerel mevlithanların okuduğu mevlit ve kasidelerle izleyiciler kendilerinden geçti.
 
Yeni İhya-Der Palu Temsilcisi Hasbi Karabulut selamlama konuşmasında toplumumuzda alkol ve uyuşturucu kullanımının çocuk yaşlara düştüğüne dikkat çekerek "Bugün yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ülkemizde alkol ve uyuşturucu kullanımı ilkokullara kadar düşüyorsa bunu ciddi şekilde düşünmemiz lazım. Yapılan istatistiklerde, açıklamalarda bu aysılar hiçte küçümsenmeyecek şekilde. Toplum Peygamberinden habersiz yetişirse olacağı budur. Bu toplum ancak Peygamber sevgisini, öğretilerini yaşamakla bu kötü alışkanlıklardan kurtulabilir. Başka hiçbir şey bizi bu ahlaksızlıklardan kurtaramaz.``dedi.
 
Mevlide konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Said Şahin konuşmasına "Peygamber Sevdalısı Palu halkı, Allahın selamı sizlerin üzerine başlarına başörtüsü geçirmiş minik yüreklerine peygamber sevgisi işlemiş başörtülü bacılarımın üzerine olsun. Sizler bu asrın Zeynepleri, Meryemleri, Sümeyralarısınız." diyerek başladı.
 
"Allah Peygamber Sevgisini, Canlılara  Hatta Cansızlara Bile Öğretti"
Şahin Konuşmsını şöyle sürdürdü: "O sıradan bir insan değildi. Onu Allah sevdi ve meleklere ve mahlûklara sevdirdi. Önceki ümmetlere sevdirdi. Onun gelişini dört gözle, hasretle beklediler. Ashap onu nasıl sevdi. Bacılarım çok olduğundan onlara Peygamberi seven bir hanım sahabeden bahsedeceğim. Adı Sümeyra binti Kays.Uhud savaşında Eşini,Kardeşini,babasını,oğlunu kaybediyor.Savaş meydanına vardığında ona sümeyra Baban,Eşin Kardeşin ve oğlun şehid oldu dediklerinde,Muhammed nasıl o nerede diyor.Gözü Muhammedi(sas)i arıyor ondan başka bir şey görmüyor.Bana onu gösterin diyor.HZ Muhammed(sas)i görünce sen sağ ve salim olduktan sonra bize gelen bela ve musibetler önemli değil."
 
Peygamberi Sevenleri Hapse Attılar
Konuşmasında Yeni İhya Der üyelerine uygulanan hukuksuzluğa dikkat çeken Şahin, "Şu arkamda gördüğünüz İhya-Der var ya bu Derneğin Başkan ve üyelerini yakından tanıyorsunuz. Hasbi hocam açılış konuşmasında toplumun gençliğin düştüğü kötü durumu çok güzel anlattı. İşte bu derneğin başkanı Muhammed Fatih, Celal Hoca, İsmail Ağabey ve diğerleri bu toplum ıslah olsun diye gece gündüz çalıştılar, fakir ve yetimleri buldular kol kanat gerdiler, bu toplumun ıslah olması için peygamber sevgisini Allah sevgisini Kuran sevgisini anlattılar. Peki, ne oldu Onların bu yaptıkları hizmetler ödüllendirilmesi gerekirken komplolar kurarak hapse attılar. Fatih Hocayı Avrupa`da da rahat bırakmadılar orda da hapse attılar. Fatih hocama kurulan komplolarla 15 yıl verildi. Bu Derneğin Avukatı Mahmut Şahin!i bile hapse attılar. Bu mustazaflara yetkililer üç maymunu oynuyorlar. Toplumu ıslah etmenin peygamber sevdasını anlatmanın karşılığında bu bedelleri ödedi ve ödüyorlar." İfadelerini kullandı.
 
Sistem Alimleri Ya Susturdu Ya da İdam Etti
Toplumun bozulmasının ahlaksızlık, esrar ve bilumum zararlı alışkanlıklarının en büyük sebebinin sistem olduğunu ifade eden Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir toplum alimsiz bırakılırsa olacağı budur. Cumhuriyetin Kuruluşundan beri Alimleri astı. Toplumu alimsiz bıraktı. Palu Bu yapılan zulümlere yabancı değil. Şeyh Said Toplumu ıslah etmeye çalıştığından dolayı darağacına götürüldü. İskilipli Atıf Hoca Şapka takmadığı için idam edildi. Alimler toplum ıslah edilsin diye kendilerini feda ettiler bedeller ödediler. Bu din bugünlere gelene kadar el bebek gül bebek al gülüm ver gülüm gelmedi her türlü bedelleri ödeyerek geldi. Bugün İhya-Der Başkan ve üyelerinin ailelerine de sevinin diyorum. Çünkü HZ Muhammed(sas)nasıl komplolar kurdularsa, iftira ve yalanlarla saldırdılarsa bu kardeşlerimize de aynısını yaptılar. Bizler intikam peşinde değiliz. Bizler Peygamber Sevdalılarıyız, ıslah edicileriz. Rabbim bunu yapanların cezasını versin ve Ahretlerini heba etsin.
Allah hamd olsun ki bugün Sümeyralar var Çocuklarını Peygamber sevdasıyla yetiştiren Bacılar, aileler var. Rabbim cümlemizi İslam üzerinde tutsun,Onun rızasını kazanmayı nasip etsin``dedi.
Etkinlikte Yeni İhya-Der Kız ve Erkek çocukların okuduğu ilahi ve şiirlerle devam etti.
 
Mevlide Araştırmacı Yazar Cihan Bozobada bir konuşma yaptı. Bozoba Allah hamd olsun Rahman ve Rahim olan Allaha şükürler olsun HZ Muhammedi alemlere rahmet olarak gönderene hamd olsun. Salat selam Ahmede olsun siz Peygamber Sevdalıları ve aşıklarına olsun.
 
Kardeşlerimi Özledim
Muhammed(sas)diyor ki ben kardeşlerimi özledim sahabeler Ey! Allahın resulü bizler kardeşlerin değimliyiz hayır sizler benim arkadaşlarım benim asabımsınınız benim kardeşlerim beni görmedikleri halde bana iman edenlerdir bana bağlananlardır. İşte ey Allahın resulü kardeşlerin burada Palu da senin için bir araya gelmişler, vallahi bilin ki siz şuanda Resulullah(sas)ziyarete gelmiş bulunmaktasınız. Efendimize olan muhabbetimizi tüm cihana iletmeye geldik. Onu göremedik, ellerini tutamadık, bastığı toprağa yüz süremedik ama onu canımızdan çok sevdik. Bizler 14.asrın Müslümanları olarak yarabbi senin habibini bizlerde seviyoruz, bu sevgiyi izhar etmek için toplandık.
 
Yarın Diyarbakır`da Olalım
Şu arkamda gördüğünüz pankarttaki resme iyi bakın size biraz açıklayayım. Burası Mekke ya da Medine değil. Burası Diyarbakır İstasyon Meydanı. Her yıl Yüz binlerce kişi Milyonu aşan kişi Peygamber sevdası için toplanıyor, ona olan sevgilerini belirtmek için bir araya geliyor bu coşkuyu yaşıyor. Bizlerde bu coşkuyu yaşamak istiyorsak imkânı olan tüm kardeşlerime diyorum ki yarın mutlaka bu etkinlikte olun. Yarabbi sen bugün Palu`da toplanan bu muhteşem kalabalığın selamını HZ Muhammed(sas)e ulaştır.``dedi.
 
Grup selam Tiyatro Grubunun Hz Bilal(ra)yapılan işkencelerin anlatıldığı gösterim sırasında izleyiciler duygusal anlar yaşadılar ve coşku arttı.

Grup Selamın okuduğu ilahilerden sonra Mevlit Etkinliği sona erdi.
Etkinlik öncesi yapılan salavat kampanyasında 33 milyon 795 bin 7 yüz salavat çekildi. (Ebu Bekir Alkan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir