• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Konsolosluktan Kaşıkçı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gazetecilere açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suudi Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı`nın, Suudi Arabistan`ın İstanbul Başkonsolosluğu`nda olduğunu açıklamış ve “Bizdeki bilgilere göre bu Suud vatandaşı olan kişi hâlâ Suudi Arabistan`ın İstanbul Başkonsolosloğu`nda” demişti.

Bilgiler çatışıyor

Konu ile ilgili İstanbul`daki Suudi Arabistan Konsolosluğu, Suudi Arabistan vatandaşı Cemal Kaşıkçı`nın konsolosluk binasından ayrıldıktan sonra ortadan kaybolması hakkında, medyada çıkan haberlerin yakından takip edildiğini açıkladı.

Konsolosluk, Suudi vatandaşı Cemal Kaşıkçı`nın İstanbul`daki konsolosluk binasından ayrıldıktan sonra ortadan kaybolmasının nedenlerini ortaya çıkarmak için kardeş Türk yetkililer ile koordinasyon halinde konuyu takip ettiklerini vurguladı.

Koordinasyon içindeymişiz!!!

Cumhurbaşkanı sözcüsünün bu kişi hala konsolosluktadır açıklamasından sonra Suud Konsolosluğunun açıklaması Kalın`a verilen cevap olarak değerlendirildi. Konsolosluk açıklamasındaki “kardeş Türk yetkililer ile koordinasyon halinde konunun takip edildiği” cümlesi ise oldukça ilginç. Cumhurbaşkanı sözcüsü Kalın Kaşıkçı konsoloslukta derken Suud yetkilileri Kalın konsolosluktan çıktıktan sonra kayboldu ifadelerini kullanıyorken nasıl bir koordinasyon içinde olunduğu soru işareti olarak kaldı

Bu haberler de ilginizi çekebilir