• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...

Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi tarafından "Çiftçiyi Destekleme" projesi kapsamında Yavuzeli ilçesinde çiftçilere 45 ton buğday, 36 tonu arpa tohumu olmak üzere 81 ton tohum dağıtıldı.

Yavuzeli ilçesi Eski Özel İdare İş Merkezi'nde düzenlenen arpa ve buğday tohumu dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 45 tonu buğday olmak üzere 81 ton tohum desteği yaptıklarını söyledi.

Yavuzeli ilçesinin herhangi bir ilçe olmadığını ifade eden Şahin, "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedik ve 16 yıl önce biz hizmet yoluna çıktık. İşçiyi çiftçiden, toprağı sanayiden ayırmadık ve ayırmayacağız. Bu ülkeye katma değer üreten herkes başımızın tacıdır. Kalkınmanın, kardeşliğin ve barışın sembolü olduysak, en önemli gücümüz çiftçimizdir, toprağa sahip olan kardeşlerimizdir. Sizlere ne yapsak azdır sizler her şeyin en iyisine layıksınız." dedi.

Gaziantep'te 7 yıldır 500 bin Suriyeli mülteciyi ağırladıklarını hatırlatan Şahin, "Suriye sınırındaki Fırat Kalkanı Operasyonu'nda lojistik üs olduk. Yaşanan gelişmelerden en çok biz çektik, çok rahat mazeret üretebiliriz. Ama kaptanın gücü, kaptanın kalitesi ve kaptanın takımının gücü zor zamanda belli olur. Yoksa rüzgârın önünde savrulan bir yaprak gibi savrulur gidersiniz. Bu kime yarar? Düşmana yarar. Bu kime yarar? Bizi istemeyene yarar. Bu kime yarar? PKK'ya yarar. Bu kime yarar? FETÖ'ye yarar. Biz ne yapacağız, çok çalışacağız, dünyadaki en iyi çiftçi benim çiftçim olacak, siz ne kendinizle ne de Oğuzeli ve Araban'la yarışıyorsunuz. Siz Çin'deki bir çiftçiyle yarışıyorsunuz.  Onun için de bizim bu coğrafyada çok çalışmaktan başka çaremiz yok." ifadelerini kullandı.

"Toprağın bereketi olmasaydı gastronomi festivali olmazdı"

Şahin, "Geçen hafta Uluslararası Gastronomi Festivali'ni yaptık. Gastroantep'in başlığı şu; topraktan, güneşten, tarihten gelen bereket. Eğer dünyaya 'gel bizim Antep mutfağımıza bak' diyorsak çiftçimiz olmazsa, toprak olmazsa, senin alın terin olmazsa, senin nasırlı elin olmazsa, buğdayın, toprağın ve güneşin kalitesi olmazsa ben bunları söyleyebilir miyim? Kime güvendim, size güvendim. Çiftçilerime, oda başkanlarıma güvendim. Biz kuvvetli bir aileyiz. Son 30 yılın en büyük kuraklığıyla karşı karşıya kaldık. Bırakın sulama suyunu içme suyu yoktu. Çiftçileri desteklemeye başladık. Toprağımıza sahip çıkmazsak, toprağın bereketine sahip çıkmazsak, şehir ekonomisini oluşturamayız, rekabet gücünü oluşturamayız, küreselleşmeye karşı mücadele edemeyiz. Ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Çiftçi ne istediyse gücümüz ölçüsünde yaptık." şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da çiftçilere yönelik yapılan destekleri anlattı.

Konuşmaların ardından Şahin, çiftçilere arpa ve buğday tohumu dağıttı.

Öte yandan, Karkamış ilçesinde 270 çiftçiye, 100 ton buğday tohumu, 35 ton arpa tohumu dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)