• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
 Meteorolojiden bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ordu ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışın beklendiği yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtildi.  

Değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların: Ordu ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2.) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara Bölgesi ile Bolu ve Düzce çevrelerinde yer yer pus bekleniyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, batı kesimlerde yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Ordu ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2.) yağış beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ayrıca, hava sıcaklığının, ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin edildiği ifade ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir