• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
İslam medeniyetinin geleceği Mardin'de konuşulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Medeniyetinin Geleceği Uluslararası Çalıştay'ı Mardin Artuklu Üniversitesi ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAR) işbirliğinde 04-06 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 Mardin Valiliği ve Türk Hava Yolları'nın (THY) desteğiyle Mardin Artuklu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek uluslararası çalıştaya felsefe, tarih, sosyoloji ve ilahiyat bilimleri alanında uzman birçok bilim adamı katkıda bulunacak.

Medeniyetler İttifakı Türkiye Ulusal Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, MED-AR Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Selamet'in de katılım göstereceği İslam Medeniyetinin Geleceği Çalıştayı'nda İslam medeniyetinin oluşumu, İslam medeniyetinde din ve dünya, İslam medeniyetinin yükselişi ve altın çağı gibi başlıklar masaya yatırılarak farklı oturumlarda ele alınacak.

04-06 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek geniş katılımlı çalıştay ile ilgili olarak felsefe, tarih, ilahiyat, toplum bilim ve modern bilim alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen akademik şahsiyetlerin katılacak.

Kentteki bir otelde 8 oturumla icra edilecek çalıştayın sonunda genel değerlendirmelerde bulunularak sonuç bildirisi ilan edilecek. (M. Salih Keskin - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir