• DOLAR 32.567
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2417.02
  • ...

Türkiye'de üretilen malların etiketlerinde "Yerli Üretim" logosu kullanma zorunluluğu getirilmesinin ardından, Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi tarafından marketlerde yeni logo ve fiyat denetimi yapıldı.

Gaziantep'te, döviz kurundaki yükselişlerin bazı ürün ve hizmet maliyetlerini etkilemediği halde döviz kaynaklı maliyet artışı olduğu, bu nedenle fiyatların artırıldığı imajı veren ve "Yerli Üretim" logosunun, fiyat etiketlerinde kullanımına yönelik marketlerde denetimler gerçekleştirildi.

Kentin farklı noktalarında denetime çıkan zabıta ekipleri, fiyat ve etiket kontrolü yaptıktan sonra eksiklikleri bulunan işletmelere uyarılarda bulundu.

Denetimlere Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, gümrük ve ticaret denetmenleri, gıda mühendisleri ve zabıta ekipleri de katıldı.

Markette özellikle son ayların zam şampiyonu olan domatesin fiyatlarını ve etiketlerini kontrol eden Tahmazoğlu, gündemden düşmeyen ekmek reyonuna uğrayıp burada da ekmeklerin gramajlarını kontrol etti.

Denetimle ilgili açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, piyasada yaşanan fahiş fiyatlarla ürün satma ve benzeri olaylara yönelik denetimler yaptıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, "Bugün Ticaret İl Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında fiyat denetimleri ve tüketici haklarının korunmasıyla ilgili bir çalışma yaptık. Özellikle son zamanlarda piyasada yaşanan fahiş fiyatla ürün satma ve benzeri olaylarla ilgili zabıtalarımız eşliğinde denetimler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Buradaki amacımız; düzgün çalışan iş yerlerine herhangi bir işlem yapmak değil, bu konuda tüketiciyi yanıltan ve aldatmaya yönelik çalışma yapan iş yerlerine gerekli yasal işlemleri uygulamaktır. Bu sayede vatandaşlarımızın, tüketicilerimizin haklarını korumayı da amaçlıyoruz." dedi.

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ile yaptıkları protokolle Şahinbey Belediyesi bünyesinde Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü Tüketici Haklarını Koruma Masası kurduklarının bilgisini de veren Tahmazoğlu, bundan sonra bu yönde gelen şikayetleri hızlı bir şekilde değerlendireceklerini belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)