• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
İstanbul`da "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Müftülüğü, bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın teması olan 'Din Hizmetine Adanmış Ömürler" temasıyla etkinliklerine başladı.

Etkinliklerin ilki 6'ncı İstanbul Müftüsü Abdurrahman Şeref Güzel Yazıcı'yı Anma Paneli'yle yapıldı.

Fatih'teki Ali Emiri Kültür Merkezinde düzenlenen panel İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Başkanlığını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın yaptığı panele konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak, İlahiyatçı-Yazar Ali Rıza Demircan ve Bülent Çorapçı katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Vali yardımcılarından Mehmet Ali Özyiğit, kültür, inanç ve değerlerin yaşaması için gayret eden din görevlilerinin olduğuna işaret etti.

Özyiğit, "Eğer biz emek verenlerin kadrini bilemezsek, gayret edenlerin gayretini takdir edemezsek, bu uğurda yola çıkanları yalnız bırakırız. O nedenle camiler ve din adamlarımızı, büyüklerimizi anıyoruz. Biz onların takipçileriz. Kur'an-ı Kerim'i, hadis-i şerifleri uygun olarak yaşama bizim ana hedefimizdir." dedi.

Gazeteci-Yazar ve aynı zamanda Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın da babası olan Sadık Albayrak, eski dönemlerde din hizmeti için çok sıkıntılar çektiklerini dile getirerek, şimdiki neslin elindeki imkânları değerlendirerek din adına çok daha fazla çalışma yapmaları gerektiğine vurgu yaptı.

İlahiyatçı-Yazar Ali Rıza Demircan ise 6'ncı İstanbul Müftüsü Abdurrahman Şeref Güzel Yazıcı ile tanışmalarını anlatarak, Ashab-ı Kehf olayını anlattığı bir sohbetten çok etkilendiğini ifade etti.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Gazeteci-Yazar Albayrak'ın konuşması arasında değindiği botanik bahçesinin artık Milli Emlak tarafından Müftülüğe tahsis edildiğini, lokanta olarak kullanılan alana İbn-i Haldun Üniversitesinin Dar'ul Hadis Enstitüsünün kurulacağını ve Tab-ı Hane'nin de (Düşkünler evi) onarılarak faaliyete gireceği müjdesini verdi.

Programda, din görevlilerinin yaptıkları hizmetleri anlatan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir