• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Trump: Suudi Arabistan`ı biz koruyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mississippi'nin Southaven kentinde seçmenlerine seslenen ABD Başkanı Donald Trump'un Suudi hakkında yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

ABD Başkanı Trump, Suudi Kralı Salman'ı, ABD'nin askeri desteği olmadan "iki hafta" bile iktidarda kalamayacağı yönünde uyardığını söyledi.

Trump'un açıklaması şöyle: "Suudi Arabistanı biz koruyoruz. Kral Salman'ı severim. Ancak, Kral'a, 'sizi biz koruyoruz, eğer biz olmazsak orada iki hafta oturamazsınız, bizim ordumuz için ödeme yapmalısınız' dedim."

Trump, konuşmasında Suudi Arabistan Kralı'na bu sözleri ne zaman söylediği konusunda bilgi vermedi.

ABD ile Suud arasındaki silah anlaşmaları dikkat çekiyor

ABD Başkanı Trump, göreve geldikten sonra ilk yurtdışı ziyaretini Suudi Arabistan'a gerçekleştirmiş ve Kral Selman'la birlikte yaklaşık 110 milyar dolar değerinde Amerikan yapımı silah satışına imza atmıştı. Bu anlaşma 'ABD tarihinde türünün en büyük silah anlaşmasını' olarak kayıtlara geçmişti.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, Trump'ın, Suriye'deki Amerikan güçlerini çekmek için Suudi Kralı Selman'dan 4 milyar dolarlık maddi yardım istediği yazmıştı.

Trump, 20 Mart 2018 tarihinde Beyaz Saray'da ağırladığı Suudi Veliahtı Prens Muhammed bin Selman'ın karşısına, Suudi Arabistan'a sattıkları silahlardan kazandıkları paraları gösteren çizelgelerle çıkmıştı.

Suudi Arabistan'a tamamlanan 12.5 milyar dolarlık silah satışlarını karton üzerindeki tek tek fotoğraflarla gözler önüne seren Trump, satışı tamamlanması beklenen silahlarla ilgili de ayrı bir karton çalışması çıkarmıştı.

Petro dolarlarla birlikte anılan Suudi kraliyeti, ABD'nin müttefikliğini ve korumasını petro dolarlarla aldığı silahlara da borçlu olduğu biliniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir