• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Gençlere uyuşturucunun zararları anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da, 'Madde Bağımlılığının Önlenmesi' projesi kapsamında uyuşturucuyla mücadele ve madde bağımlılığının önlenmesi konusunda verilen seminerde, gençlere uyuşturucunun zararları anlatıldı.

Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğiyle sürdürülen seminer, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ferdi Sporlar Merkezinde yoğun katılımla yapıldı.

Madde bağımlılığının önlenebilmesi ve gençliğin bu tehlikelerden korunabilmesinin yanı sıra çözüm yolları geliştirebilmenin hayati önem taşıdığını belirten Hukukçu-Yazar Yaşar Adıyaman, uyuşturucu, alkol, tütün ve teknoloji gibi bağımlılıkların maddi ve manevi zararlarının yanı sıra özellikle sağlık alanında oluşturduğu zararları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Urartu-Der Yöneticisi ve Proje Koordinatörü Sebiha İstek, yaz tatili öncesinde sportif etkinliklerden faydalanmak isteyen ve tespitleri yapılmış olan çok sayıdaki gence ait başvuruyu dosya halinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne sundu. İstek, gençlerin uyuşturucu bataklığından korumak için sportif faaliyetlere yönlendirdiklerini ve bu sayede gençlerin 41 değişik sportif faaliyetlerden yararlanabilme imkânı bulduğunu da kaydetti.

Urartu-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak ise dernek olarak madde bağımlılıklarının önlenebilmesi ve mücadele edilebilmesi kapsamında proje bazlı çok boyutlu çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir