• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Diyadin`de Muhammedi Sevda Çoşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformunun Ağrı`nın Diyadin ilçesinde düzenlediği Kutlu Doğum programı büyük coşkuyla gerçekleşti.
 
Katılımın yoğun olduğu program, Kur`an-ı Kerim`in eşsiz tilaveti ile başladı. Okunan Kur`an-ı Kerim`in ardından Vahdet Çocuk İlahi Grubu mevlid okudu.
 
Bu yıl Ağrı`nın Diyadin ilçesinde ikincisi düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak ilk Mustazaf-Der Ağrı şube başkanı Şaban Gökhan katıldı.
 
Gökhan, yaptığı konuşmada, bugünün beşeri güzelliklerin yerle yeksan olduğu gün olduğunu ifade ederek "Bugün Aleyhisselatu vesselamın yeryüzüne teşrif ettiği gündür. Dilimizin döndüğü kadar Resullulah`ı anlatmaya çalışacağız. Bugün Resulullah`ı anacağız onu zikredeceğiz." dedi.
 
Gökhan, "Bugün İnşaallah Hz. Resulullah`a gönlümüzü açarak, şefaatine ne kadar ihtiyacımız olduğunu göstererek O`nu anacağız ve onun şefaatine mazhar olmaya çalışacağız. Bugün yere göğe Muhammedi olduğumuzu haykıracağız." dedi.
 
"Eğer evimizde, memleketimizde ve ülkemizde adalet istiyorsak bunun tek yolu Resulullah`a tabi olmaktır." diyen Gökhan, "Resulullah`a tabi olanlar aziz oldular. Bakın Bilal-i Habeş, Zeyd B. Harise Resulullah`a tabi olup da aziz olanlardandır. Bizlerde kurtuluşa ermek istiyorsak iki cihanda da aziz olmak istiyorsak ve Resulullah`ın şefaatini istiyorsak Resulullah`ın bize bıraktığı Sünnet-i Seniyyesine tabi olmalıyız." İfadelerini kullandı.
 
Gökhan`ın konuşmasının ardından Vahdet İlahi Grubunun okuduğu ilahilerle halk Muhammedi coşkuya ortak oldu.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Abdürrahim Timurtaş. Kürtçe yaptığı konuşmasında, Resulullah`ın muhabbetinin ne annede ne babada ne kardeş de olduğunu söyledi.
 
Konuşmasının devamında ise Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in herhangi bir kavim yada ırka değil tüm insanlığa rahmet olarak gönderildiğini ifade eden Timurtaş, "Bizler de sahabeler gibi malımızı, mülkümüzü, anamızı, babamızı Resulullah`a feda etmeliyiz. Biz burada ticaret için değil, alışveriş için değil Resulullah`ın muhabbeti için toplandık. İnşaallah Resulullah efendimiz de ahirette bize şefaatçi olacak. İslam insanlara adalet getirdi, islam bayanlara hak tanıdı. Cahiliye döneminde kızlar diri diri gömülürdü, insanlar kızlarının varlığından utanırdı. Resulullah bu cehalete son verdi." şeklinde konuştu.
 
Vahdet ilahi Grubunun okuduğu ilahilerle devam eden etkinlik son olarak Abdurrahim Timurtaş hocanın yaptığı dua ile son buldu.

(M.Emin Mağlay - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir