• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
"Düşmana elleriyle ekonomiyi ve tüm bakanlıkların yetkilerini devrettiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, son zamanlarda Türkiye'de yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye ekonomisinde cumhuriyet tarihinin en karanlık döneminden geçildiğini belirten Fırat, "Her gün zam furyasının yaşandığı, yandaş AVM'lerin doları bahane ederek yaptığı ahlaksızca fiyat artışlarına göz yumulduğu, memurun, işçinin, emeklinin, dul ve yetimin 'sefilleri' oynadığı karanlık bir süreç yaşıyoruz. 24 Haziran seçimlerinden evvel 'bana yetki verin her şeyi düzelteceğiz' diyenler seçimden sonra çöken ekonomiyi dolara endeksleyerek, ABD ve Trump'ı hedef gösterenler, bugün ülkenin yönetimi dâhil olmak üzere her şeyi ABD'nin şirketlerine teslim ederek Türkiye'yi felaketin içine itmiştir." dedi.

"Türkiye ekonomisinin ABD şirketinin denetimine verilmesi ekonomide iflasın ilanıdır"

Türkiye'nin artık Ankara'dan değil bir uydu gibi dışarıdan gelen talimatlarla idare edileceğini ileri süren Fırat, "TBMM tamamen devre dışı bırakılacaktır. Ekonomik savaş var dediler, ABD ve dış güçler bize saldırıyor dediler, ezanımıza bayrağımıza saldırıyorlar dediler, Türkiye genelinde hutbe okuttular. Satılmış kalemşörlere köşe yazıları yazdırdılar, ardından bugün kendileri gidip sözde bize ekonomik savaş açan düşmana kendi elleri ile ekonomiyi ve tüm bakanlıkların yetkilerini devrettiler. Türkiye ekonomisinin ABD şirketi olan McKİNSEY şirketinin denetimine verilmesi ekonomide iflasın ilanıdır. Türkiye'de kriz yok diyen zihniyetin aksine nasıl büyük bir krizin içinde olduğunu bütün dünyaya ilanıdır." diye konuştu.

"Papaz Brunson serbest bırakılırsa hiç kimse şaşırmalıdır"

Açıklamanın devamında Fırat, şunları söyledi: "Türkiye'de insanların zamlar altında ezildiği, çiftçinin, köylünün, üreticinin can çekiştiği, devletin bütün kurumlarında israfın ayyuka çıktığı şu günlerde, Türkiye'nin gündemini değiştirerek ülkenin ekonomi ve icraatının denetimini ABD'ye devretmesi çok manidardır. Ekonomik krizin altında ezilen siyasi iktidar iki ayda elektrik ve doğalgaza 3 kez zam yapmış, iğneden ipliğe her şeye zam gelmesine göz yummuş, her hafta akaryakıta fiyat ayarlaması yapmış, öte yandan hiç utanmadan 400 milyon dolarlık uçağı Türkiye'nin gündemine taşımıştır. Kriz sebebi olarak ilan edilen papaz Brunson da 12 Ekim'de eğer serbest bırakılırsa hiç kimse şaşırmamalıdır."

"Bu kadar mazlum varken, mafya babaları, uyuşturucu tacirleri ceza indirimiyle serbest bırakılmaya çalışılıyor"

Açıklamasında 28 Şubat ve FETÖ yargısının komplolarıyla tutuklanan mahkûmlara da değinen Fırat, "Ayrıca ekonomik krizin verdiği tahribat halkımızı kasıp kavururken, 28 Şubat'ta, FETÖ çetesinin zulmüne uğrayan ve şu anda cezaevlerinde çile dolduran binlerce mazlum varken silah baronları, mafya babaları, uyuşturucu tacirleri, torbacılar ceza indirimi yasası ile serbest bırakılmaya çalışılıyor. Ve bunun adına da adalet deniliyor. Hazreti Ömer kendi adaletini sorgulatırken, Türkiye'de her gün derinleşen eşitsizlik, zulüm ve adaletsizlik karşısında hiç kimse gıkını bile çıkaramıyor. İşte en büyük tehlike burada yatmaktadır. Eğer halkımız bu gerçekleri kavrayarak oylarına sahip çıkmasa ve adaletsizliğe karşı sesini yükseltmese Türkiye'yi çok karanlık günler beklemektedir." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir