• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Havalimanında eroin ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Ferit Melen Havalimanında 6 kilogram eroin, Başkale ilçesinde ise 553 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi tutuklanırken, beş kişi gözaltına alındı.

Pirinç içine zulalanmış eroin X-Ray cihazına takıldı

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ekim 2018 günü Ferit Melen Havalimanı Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından bir arama gerçekleştirildi.

Van'dan İstanbul'a gitmek üzere havalimanına gelen B.O. isimli şahsın giriş kontrol noktasından geçerken, X-Ray cihazına bıraktığı 2 adet pirinç çuvalından şüphelenilmesi üzerine yapılan aramada, pirinç çuvalları içerisine zulalanmış 12 paket halinde toplam 6 Kilo 100 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak B.O. isimli şahıs "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Nakletmek" suçundan gözaltına alındı. Gözaltına alınan B.O. hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Van'da 553 paket kaçak sigara ele geçirildi

Açıklamada, yasadışı sigara ticaretinin önlenmesi ve gümrük kaçağı sigaraların toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin engellenmesi amacıyla 2 Ekim 2018 günü ülke genelinde DUMAN-6 uygulaması gerçekleştirildiği de belirtildi.

DUMAN-6 uygulaması kapsamında Van merkezde 8, Başkale ilçesinde ise bir iş yerinde, 18 ekip ve 68 personel ile arama gerçekleştirildi.

Yapılan aramada, toplam 553 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirilirken, ele geçirilen sigaralarla ilgili 5 şahıs hakkında 5607 S.K.M. suçundan yasal işlem yapıldığı belirtildi. (Yunus Tuğrul-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir