• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
Erdoğan: Gelecekte savaşlar siber silahlarla gerçekleştirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Ülkemizin sahip olduğu verileri ve ürettiği bilgileri, tıpkı topraklarımız gibi, hassasiyetle korumazsak geleceğimize güvenle bakamayız. Geleceğin savaşlarının, konvansiyonel silahlarla değil siber silahlarla gerçekleştirileceğini unutmamalıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

"Paralel eğitim sistemlerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Hedefimiz, öğrencilerimizin okullarındaki dersleri dışında herhangi bir kurumdan ve kişiden özel destek almadan üniversiteye girebileceği bir sistemi tesis etmek ve oturtmaktır.  Geçmişte pek çok istismara ve hatta güvenlik sorunlarına yol açan paralel eğitim sistemlerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Üniversitelerimize girme ve eğitimde fırsat eşitliği hususunda sayısal sorunlarımızı büyük ölçüde çözdüğümüze inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, her alanda çağı yakalamak ve ötesine geçmek istiyorsa önce dijital dönüşümünü tamamlamak zorunda olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  teknolojide geri kalan bir ülkenin bilimde ve sanayide hedeflerine ulaşması mümkün olmadığını hatırlatarak, "Biz milletimizin zekâsına, çalışkanlığına, üretkenliğine güveniyoruz." dedi.

"Geleceğin savaşlarının siber silahlarla gerçekleştirileceğini unutmamalıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz, burada kararlılığımız var. Ancak bu sayede ekonomik ve sosyal refah düzeyimizi gerçek manada yükseltebiliriz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz. Siber güvenlik ve bilgi güvenliği de Dijital Dönüşüm Ofisimizin öncelikli faaliyet alanlarından biri olacaktır. Ülkemizin sahip olduğu verileri ve ürettiği bilgileri, tıpkı topraklarımız gibi, hassasiyetle korumazsak geleceğimize güvenle bakamayız. Geleceğin savaşlarının, konvansiyonel silahlarla değil siber silahlarla gerçekleştirileceğini unutmamalıyız."

Dijital Dönüşüm Ofisiyle, üniversitelerin ve özel sektörün desteğiyle büyük bir teknoloji hamlesi başlatmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,   İnsan Kaynakları Ofisi aracılığıyla da, üniversite öğrencilerinin geleceğini yakından ilgilendiren çalışmalar gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Konuşmasının devamında Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok büyük mücadeleleri yürüttüğü bir dönemden geçtiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte herkes gibi akademisyenlerin de desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep gördüğümüz bir gerçeği, geçtiğimiz günlerde Amerika ve Almanya'ya ziyaretlerimizde bir kez daha müşahede ettik. Özellikle Batı ülkelerinin medya organlarında, akademik çevrelerinde ve genel olarak kamuoylarında ülkemiz hakkında pek çok yalan, yanlış, yanıltıcı bilgi dolaşıyor. Bu yanlışların düzeltilmesi için seferberlik ruhuyla çalışmamız gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir