• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Van merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonu: 31 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen göçmen kaçakçılığı soruşturmasında 3 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Van merkezli Ankara ve Bitlis'te önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 31 şüpheli gözaltına alındı. Kentte son 2 ayda ise bin 247 kaçak göçmen yakalandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak göçmen ticaretiyle ilgili operasyonlarını sürdürüyor.

Ekiplerin Van merkezli Ankara ve Bitlis'te yaptığı eş zamanlı son operasyonda göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 31 kişi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ikamet ve üst aramalarında, bir ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız tüfek, çok sayıda sahte belge, sahte belge düzenlemede kullanılan makine ve malzemeler ele geçirildi.

Adli makamlara sevk edilen 31 şüpheliden 12'si Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılırken, 19'u ise tutuklama talebiyle mahkemeye çıkartıldı. Mahkeme heyeti ise şüphelilerden 7'sini adli kontrol kararıyla serbest bırakırken, 12'sini de tutuklanmasına karar verdi.

Bu arada polisin, Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2 aydır yürütülen 13 operasyonda bin 247 kaçak göçmenin yakalandığı belirtildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir