• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Siirt Valiliğinden "yüksek fiyat" uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların alışveriş yaparken mutlaka fiyat araştırması yapması gerektiği belirtildi.

Ülkede son dönemde döviz kurundaki dalgalanmaları fırsata dönüştürmek isteyen ve maliyetleri etkilenmediği halde etkileniyormuş gibi davrananlara karşı uyarıda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerin satış fiyatlarında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapan firma ve iş yerlerinin Siirt Ticaret Müdürlüğü ve Siirt Belediye Zabıta Müdürlüğüne bildirilmesi, vatandaşlarımız açısından önem taşımaktadır. Ticaret Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de fiyat etiketi ve haksız zam denetimleri Ticaret İl Müdürlüğü ve ilgili birimlerimiz tarafından yapılmaktadır.  

Açıklamada, usulsüz zam yapan ve ürünlerin fiyatlarını haklı bir gerekçe olmadan değiştirerek yüksek fiyattan satan firma, market ve işletmelerin Ticaret İl Müdürlüğünün 0484 224 26 84 ile Siirt Belediye Zabıta Müdürlüğünün 444 56 25 numaralı telefonlarına bildirilmesi gerektiği vurgulandı. (Murat Orhan - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir