• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Ağrı`da yetenek taraması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında Ağrı il genelinde çalışma başlatıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde uygulanan projede, öğrencilerin boy-kilo, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru top atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yetenekleri değerlendirilecek.

Proje hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, projenin ülke sporuna büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Şiran, "1 Ekim 2018-1 Ocak 2019 tarihleri arasında merkez ve ilçelerde ilkokul 3. sınıfa giden öğrencilere uzman antrenörlerimiz ve beden eğitimi ve spor öğretmenlerimiz eşliğinde yapılmaya devam edilecektir. Bilindiği üzere projenin 1. etabında 2 bin 585 öğrencimiz taramadan geçti. 2. dönem hedef sayımız ilkokul 3. sınıfta okuyan 11 bin 403 öğrencimizi taramadan geçirmek olacaktır. Taramada görevli olan tüm herkese başarılar diliyorum." dedi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir