• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Engelli küçük kız ameliyat olabilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te bedensel ve zihinsel engelli olan 3 yaşındaki kızlarının iyileşmesi için sosyal medyadan yardım çağrısında bulunan aileye, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3 yaşındaki Fatma Eflin Işıklı'nın iyileşmesi için yapılacak ameliyatların ücretinin belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

Daha önce bir çocuklarını Hidrosefali hastalığı nedeniyle kaybeden anne Tuğba ve baba Musa Işıklı, 2 çocuklarından küçük olan Fatma Eflin'de yürüme bozukluğu olduğunu fark etti. Tedavi için gittikleri hastanede Fatma Eflin'in yapılacak ameliyatlarla düzeleceğini, ancak bu ameliyatın ücretli olduğunu öğrenen aile sosyal medya aracığıyla hayırseverlerden yardım istedi.

Baba Musa Işıklı'nın aldığı asgari ücretle ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Işıklı ailesine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sahip çıkarak tedavinin yapılması için çalışmalara başladı.

Anne Tuğba Işıklı'yı makamında kabul eden Şahin, kapıda karşıladığı Eflin'e de oyuncak bebek hediye etti.

Ülkenin geleceğini oluşturacak olan çocuklara yardım ettikleri için mutlu olduğunu ifade eden Şahin, "Çocuklar bizim canımız, ciğerimiz, geleceğimizdir. Çocuklarımızın her türlü sorunu bizim sorumuzdur. Fatma Eflin'de böyle bir durumun, rahatsızlığın olduğunu öğrenince duyarsız kalamazdık. Şehr-i emin olmak demek, 2 milyonun emaneti ve sorumluluğunun üzerimizde olması demektir. Bir anne olarak, bir kadın olarak, bir kadın başkan olarak bu duruma karşı sessiz kalamazdık. Eflin, benim ikinci kızım oldu. Dolayısıyla bundan sonraki süreç bizim tarafımızdan takip edilecek. Ne gerekiyorsa yapılacak."dedi.

Minik Fatma'nın ameliyatına girecek olan doktor ile görüştüğünü belirten Şahin, "Pazartesi günü ilk operasyonla Fatma Eflin'in tedavi süreci başlayacak ve 3 operasyon gerekiyor. Sonuçta Eflin'i birlikte yürüteceğiz, kararlıyız. Tıp dünyası her geçen gün ilerliyor. Doktorlarımız da çok başarılılar. Bize düşen azıcık dokunmak, sizlere yardımcı olmak, sizlerin yanında olmak ve ailenizin bir parçası olmaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dönemimde dezavantajlı gruplara yardım etmek bizim en büyük görevimizdi. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa kimseye ihtiyaç duymadan gereğini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Fiziksel engelli olarak dünyaya gözünü açan Fatma Eflin'in annesi Tuğba Işıklı ise "3 yıldır hiçbir şekilde kızımı ayakta durduramadık. Ankara'da da doktor, 3 ameliyatın ardından Eflin'in düzeleceğini söyledi. Ekonomik olarak aile bütçesini açtı, sağ olsun başkanımız da sesimizi duydu. Allah sizin yolunuzu her daim açık etsin. Allah izin verirse pazartesi günü Eflin ameliyata girecek ve inşallah kızım yürüyecek. Rabbimiz sizlerden razı olsun, bizleri çok ama çok mutlu ettiniz. Büyük bir sıkıntı içerisindeydik sizin talimatlarınızla hayatımızın yönü, akışı değişti." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir