• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Okullarda "Yeşil Düdük" uygulaması başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okullarda düzenledikleri temizlik kampanyaları ile çocukların ve gençlerin daha temiz bir çevre ve gelecek adına bilinçlendirilmesini sağlayan Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi, bu kampanyalarına bir yenisini daha ekleyerek "Yeşil Düdük" uygulaması başlattı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, meclis üyeleri ve başkan yardımcıları ile birlikte Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi, 23 Nisan Ortaokulu, Nene Hatun Kız Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi'ni, ziyaret ederek, başarılı öğrencilere kol saati dağıtıp, öğrencilere "Yeşil Düdük" uygulamasını anlattı ve öğrencilerle birlikte düdük çaldı.

Okullarda "Yeşil Düdük" uygulaması başlattıklarını ve yere çöp atan öğrencilerin de uyarı düdüğü ile uyarılacağını söyleyen Tahmazoğlu, eğitime önem verdikleri gibi temizliği de önem verdiklerini ifade etti.

Okulların da öğrencilerin evi olduğunu belirten Tahmazoğlu, "Eğitimin bir parçası olarak gördüğüm ve üzerinde hassasiyetle durduğum çevre temizliği konusu var. Evinizde çekirdek yiyip kabuğunu halının üzerine atmıyorsanız, şehrimizi, ilçemizi ve okulumuzu da temiz tutmalıyız. Bu nedenle yerlere çöp atmayacağız. Atanlar olursa da uyarmalıyız. Şahinbey Belediyesi olarak "Yeşil Düdük" uygulaması başlattık. Bu yeşil düdükleri bizler temizlik konusunda gönüllü olan öğrencilerimize dağıtacağız ve bu öğrencilerimiz yere çöp atanı gördüğünde düdüğü çalarak uyaracak. Bu sayede çevre kirliği yapanları da uyarmış olacaksınız." ifadelerini kullandı.

Geri dönüşüm konusunda öğrencileri bilgilendiren Tahmazoğlu, atılan malzemelerin geri dönüşümle yeniden kazanılabilineceği uyarısında bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir