• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
"BABAMI 12 YILDA 11 SAAT GÖREBİLDİM"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ŞAKİR DİREKÇİ- Doğruhaber

28 Şubat mağduru ailelerinin ve çocuklarının yaşadığı mağduriyetler sürüyor. Affın konuşulduğu bugünlerde uyuşturucuya, katile, hırsıza dahi adalet(!) arayanlar 28 Şubat mağduru Müslümanları görmezden geliyor. Sırf İslami bir mücadele verdikleri için 20-25 yıldır zindanlarda ölüme terk edilen FETÖ yargısı mağdurları Müslümanların çocukları babasız büyüyor, evleniyor, çoluk çocuk sahibi oluyorlar. Yusufi mahkûmlar Mehmet ve Sadun Çiğdem'in annesi Şamsa Çiğdem, tedavi gördüğü hastanede, oğullarını son bir kez göremeden vefat etti. Çiğdem, yetkililere iletilen tüm taleplere rağmen, oğullarını son bir kez göremeden, evlat acısı ve hasretiyle gözlerini yumdu. Hatice Temiz de onlarca yusufi çocuğundan sadece biri. 14 Yıldır cezaevinde olan Hamza Temiz`in kızı Hatice`nin iki yıl önce basın açıklamasında yaptığı açıklamalar izleyenlerin yüreklerini yakıyor. 12 yıl boyunca babasının görüşüne giden Hatice bu süre zarfında babasını sadece 11 saat gördüğünü anlatıyor. 


Hamza Temiz`in kızı Hatice Temiz

“BABAM NEYE SEVİNİR, NEYE KIZAR BUNLARIN HİÇBİRİNİ BİLMİYORUM”

Hatice, gözyaşları içerisinde duygularını şöyle dile getiriyor; “Babamla fırsat olursa her hafta cumartesi günleri görüşebiliyoruz. O da sadece on dakika konuşabiliyoruz. Ama onu hiçbir zaman yanımda hissedemedim. Benim babamla ilgili hiçbir anım bile yok. Benim babam yeniden yargılansa çıksa eve gelse onla nasıl iletişim kuracağımı bile bilmiyorum. Nasıl davranır, nasıl yer-içer, neye sevinir, neye kızar bunların hiçbirini bilmiyorum. Ya da nasıl davransam sevineceğini, ne yapsam üzüleceğini bilemiyorum. Hesapladım 12 yıl boyunca babamı sadece 11 saat görebildim.”


Yasin Demir'in kızı Meryem Demir

“BABAMIZA CEZA VERENLER ŞU AN CEZAEVİNDE”

18 yıldır cezaevinde bulunan, Yasin Demir'in kızı Meryem Demir ise Cumhurbaşkanına seslenerek, babasız yaşadıkları 16 yılık sürecin sona ermesini ve bu zulmü yapanlardan hesap sorulmasını istedi. Meryem Demir, “Buradan devlet erkânına, Cumhurbaşkanına, Başbakana sesleniyorum. Daha neyi bekliyoruz. Bizim sesimiz niye duyulmuyor. Kumpasçılar, FETÖ'cüler şu an hepsi cezaevinde ve bizim babamızı cezaevine koyan da onlar. 18 yıldır babasız büyüdük. Babamızı cezaevine koyan yargıçlar, savcılar ve polisler de şu an cezaevinde.” dedi.

"BİZLER KİMSEDEN AF, LÜTUF İSTEMİYORUZ"

Babaları ve dedeleri cezaevinde olan mahkûmların diğer çocukları ise duygularını şöyle dile getiriyor; "Babamız İslami hizmetlerinden dolayı FETö'nün kumpaslarıyla yıllardır cezaevindedirler. Babalarımız zindanda olabilir ama onlar zindanı medreseye çevirmişlerdir. Bizler kimseden af, lütuf istemiyoruz, sadece adalet istiyoruz. Herkese sesleniyoruz, bu zulme sessiz kalmayın. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Suçlular af diler, biz af dilemiyoruz. Bizim babalarımız mazlumdur. Babalarımıza ceza veren FETö hakim ve savcıları cezaevindedirler. Bizler artık önümüzdeki bayramlarda babalarımızın yanımızda olmasını istiyoruz. Yeniden yargılama istiyoruz. Bizler daha küçücükken babamızı bizden çaldılar. Babalarımıza yıllarca süren bir ceza verdiklerinde bizleri de babasızlığa mahkûm ettiler. Bizler babamızı tanıyamadık. Bizler cezaevlerini babalarımızın evi olarak bildik."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir