• DOLAR 32.573
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2433.15
  • ...

Bingöl Belediyesinden yapılan açıklamada, Kültür Mahallesi'nde hayata geçirilecek Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 4'üncü etabın ihale edildiği belirtildi.

Veysel Belgin Gençlik Merkezi Kongre Salonu'nda 4 firmanın katılımıyla açık ihale usulüyle gerçekleştirilen ihale sürecinin şeffaf bir şekilde tamamlandığı vurgulanan açıklamada, "80 bin metrekare alan üzerinde 160 adet 161,25 metrekarelik tip konut, 4 bloktan oluşacak 160 adet 222 metrekare rezidans konut ve bin metrekarelik kapalı yüzme havuzunun yer aldığı 4'üncü etabın ihalesi gerçekleştirildi. İlgili işlemler tamamlandıktan sonra yapımı üstlenen firma ile sözleşme imzalanacak ve yapım aşamasına start verilecek." denildi.

Proje kapsamında ihalesi henüz gerçekleştirilmeyen 5'inci etaba ilişkin de hazırlıkların sürdüğü vurgulanan açıklamada, "Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra 5'inci etaba ilişkin ihale duyurusu da Elektronik Kamu Alımları Platformu'na (EKAP) eklenecek. Bu süreçten sonra kentsel dönüşümün son etabı olan 5'inci etap da ihale edilmiş olacak." ifadelerine yer verildi.

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 2'inci ve 3'üncü etabının yapımını üstlenen yüklenici firmanın yapım aşaması için hazırlıklara başladığının anımsatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Projesi kapsamında 616 konut, otopark, ofis, yeşil alan ve diğer müştemilatların yer aldığı 2'inci ve 3'üncü etabın yapımını üstlenen yüklenici firma, kentsel dönüşüm alanında şantiye kurulum sürecini sürdürüyor. Kısa süre içerisinde hazırlıklarını tamamlayacak olan firma yapım aşamasına start verecek. Konutların yapım aşamasına geçtiğimizde mümkün olduğunca hızlı bir şekilde projemizi tamamlayacağız. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle, hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek."

"Kira yardımları devam edecek"

Proje kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 5 milyon 288 bin 475 TL kira yardımı yapıldığını vurgulanan açıklamada, "Projeye start vermemizle birlikte hak sahiplerimize kira yardımı sağlamak için ivedilikle çalıştık. Hak sahiplerimize Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan sağladığımız fonla kira yardımında bulunduk. Şimdiye kadar 15 aylık kira ödemesi yapıldı, proje tamamlanıncaya kadar da kira yardımları devam edecektir." denildi. (Nihat Kanat - İLKHA)