• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Yusufi aileleri: Allah bu zulmü kabul etmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami hassasiyetlerinden dolayı, İslam'ın izzetini korumak ve savunmak adına zulme sessiz kalmadıkları için FETÖ yargısının kumpasları sonucu zindanlara konulan Yusufilerin ve ailelerinin mağduriyeti sürüyor.

İslami hizmetlerinden ötürü tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen M. Emin Sabaz'ın annesi Suphiye Sabaz'ı ziyaret eden 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Musab Arasan ile Yusufi-Der'den bir heyet, kumpaslar sonucu cezaevine alınan insanların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söylediler.

Arasan, "Mağdur aileleri ziyaret etmeye devam ediyoruz. Acının gözyaşının olduğu bir yerdeyiz. M. Emin Sabaz 17 yıldır cezaevinde. Ciddi mağduriyetler yaşanmaya devam ediyor. Annesiyle konuştuk gözyaşları içerisinde anlatıyor. 2 yıl önce babasını kaybettiğinde cenazesinde getirilemedi.  Evlendirilmek isteniliyor ama cezaevinde olduğu için hala ciddi bir girişimde bulunamıyor ailesi. Damatsız düğünler yapılıyor bu ülkede. Kumpaslar sonucu cezaevine alınan insanların mağduriyetleri giderilmesi gerekiyor. İnisiyatif olarak çalışmalarımız devam ediyor. Beklentimiz bu insanların af kapsamına alınıp özgürlüklerine kavuşurlar." dedi.

"Okulunu bitirir bitirmez tutuklandı"

M. Emin Sabaz'ın annesi Suphiye Sabaz, mağduriyetlerini anlatırken duygulu anlar yaşandı.

"Allah hakkını bırakmasın" diyerek yaşanan zulme tepki gösteren Anne Sabaz, "Oğlum 17-18 yıldan beri tutukludur. Okulunu bitirir bitirmez tutuklandı. Onu evlendirmek istiyoruz ama evlendiremiyoruz. Allah bu zulmü kabul etmez. Biz istiyoruz ki af çıkarılsın ve oğlum serbest bırakılsın. Muş, Siirt, Tokat ve Batman gibi birçok cezaevine gönderdiler. Sadece bu oğlum değil, diğer oğullarım da bu yoldan geçti. Oğlum ne yapmış ki bu zulmü bize reva görüyorlar. Oğlumun bu zulmü görmesinin tek sebebi Kur'an ehli olmasıdır. Her türlü pisliği yapmış insanları salıveriyorlar fakat İslami hassasiyetlerinden dolayı bizim çocuğumuzu bırakmıyorlar." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir