• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
"Sağlık okuryazarlığı konusunda eksikliklerimiz var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yarınlarımız Sağlıklı Olsun" isimli proje kapsamında resim, ebru ve ahşap boyama sergisi düzenlendi.

Merkez Sur ilçesindeki İçkale Müzesi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına katılan İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, katılımcılara hitap etti.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Avar, özellikle dezavantajlı gruplara yönelik sağlık okuryazarlığı üzerine gelişme kaydetmek istediklerini söyledi.

Avar, "Maalesef toplumumuzda sağlık okuryazarlığı konusunda biraz eksikliklerimiz var. Çünkü başkasının ilacını kullanmaya çalışıyoruz. Hekimimizin başkasına reçetelediği veya tavsiye ettiği uyarılarla hayatımızı geçiştirmeye çalışıyoruz. Bu da sağlıkta bazı yan sorunlar oluşturuyor. Bu proje ve eğitim faaliyetlerimizle sağlık bilinci kültürü oluşturma, özellikle sağlıklı yaşam konusunda ve sağlıklı yaşlanmayla ilgili olarak halkımızda farkındalık oluşturmaya çalıştık." dedi.

Konuşmaların ardından Avar ile açılışa katılan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, kurdele kestiler. Daha sonra katılımcılar, sergiyi gezerek, eserleri incelediler. (Hamza Adiyaman - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir