• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
İtfaiye haftasında öğrenciler bilinçlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtfaiye Teşkilatının 304'üncü yıl dönümü nedeniyle toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla farklı etkinlikler gerçekleştiren Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, düzenlenen etkinliklerle çocukları bilinçlendirdi.

25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Batman merkeze bağlı Balpınar Beldesi Mobil Ortaokulu'nda gerçekleştiren etkinlikte, itfaiye hizmetleri ve amaçları ile yürütülen kurtarma çalışmaları hakkında, bir programla öğrencilere uygulamalı olarak bilgi verildi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen uygulamalı itfaiye tatbikatında; yangınların zararları, yangın anında hangi numaralara ihbarda bulunabilecekleri, olası yangın esnasında yapılması gerekenler ve itfaiyenin görevleri hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından itfaiye ekipleri küçük bir yangın tatbikatı yaparak, çocuklara yangının nasıl söndürüldüğünü uygulamalı olarak gösterdiler.

Okul bahçesindeki tatbikatı dikkatle izleyen ve bilgilendirmeyi dinleyen öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

İtfaiye Haftası nedeniyle okullardan yoğun talep aldıklarını belirten Batman Belediyesi İtfaiye Müdürü M. Şafi Bekleyici, öğrencilere küçük yaşta itfaiyenin önemini anlattıklarını, okullarda yangın tatbikatları yaptıklarını ve doğal afetlerde neler yapılması konusunda bilgi verdiklerini kaydetti. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir