• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Oğullarını son bir kez görmesine izin vermediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusufi mahkûmlar Mehmet ve Sadun Çiğdem'in annesi Şamsa Çiğdem, yetkililere iletilen tüm taleplere rağmen, oğullarını son bir kez göremeden, evlat acısı ve hasretiyle vefat etti.

İslami hassasiyetlerinden dolayı, İslam'ın izzetini korumak ve savunmak adına, zulme sessiz kalmayan ve yaklaşık 20 yıldır cezaevinde bulunan Yusufi mahkûmlar Mehmet ve Sadun Çiğdem'in anneleri Şamsa Çiğdem, bu sabah Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Anne Çiğdem, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır'da özel bir hastanede tedavi görüyordu.

Hastalığının ilerlemesi nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören acılı annenin son isteği, yıllardır haksız yere cezaevinde yatan oğullarını görebilmekti.

Acılı aile, konu ile ilgili olarak Siverek Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmuş ancak Başsavcılık bu talebi reddetmişti.

Konuyla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Genel Koordinatörü Mirhan Özbekli, bu mahkûmların annelerini görmelerinin yasal bir hakları olduğunu söylemişti.

Özbekli, "Tutuklu ve hükümlülerin birinci derece akrabalarından biri eğer iyileşmesi mümkün olmayan hastalığa yakalanmışsa veya ağır hastalık geçiriyorsa tutuklu ve hükümlülerin bunlarla görüşebilmeleri yönünde yasal düzenlemeye gidildi. Bu, insani bir düzenlemedir. Bu yasal düzenlemeyi yapmış olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ama bunun uygulanmasında önümüze ciddi sorunlar çıkarıyorlar. Bir kısım savcılar, 'Biz güvenliği sağlayamayız.' gerekçesiyle bu konudaki talepleri geri çeviriyorlar, reddediyorlar. Bugüne kadar ailelerini veya vefat eden yakınlarını ziyaret eden hiçbir tutuklu veya hükümlü, yetkililere sorun çıkarmadı. Bu hususta hiçbir adli vaka ve soruşturmaya konu olacak bir problem de yaşanmadı." ifadelerini kullanmıştı. (Emrah Deniz - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir