• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Diyarbakır Büyük `Kutlu Doğum Mevlidi`ne Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) nurlu doğumu münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından tarihi İstasyon Meydanı`nda düzenlenecek olan Büyük Kutlu Doğum Mevlidi için tüm hazırlıklar tamamlandı.
 
Hazırlıklar kapsamında şimdiye kadar Diyarbakır merkezde şehrin on iki noktasındaki caddelerin yanı sıra dükkân ve arabalara on bin afiş asıldı. Peygamber Sevdalıları tarafından hazırlanan ve mevlit programına davet için iki yüz bin el ilanı dağıtılırken, Peygamber Sevdalıları gönüllüleri de, ev ev dolaşarak, kutlu doğum için hazırlanan CD`leri hediye ederek, halkı büyük mevlide davet ediyor.
 
Yine bu kapsamda yollara koyulan anons araçlar da yarın öğleye kadar halkı mevlide davet ediyor.
 
Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, geleneksel hale gelen büyük mevlit coşkusunun her yıl artarak devam ettiğini belirterek, kadın-erkek, yediden yetmişe tüm peygamber aşıklarını İstasyon Meydan`ında buluşmaya çağırdı.
 
Büyük mevlit için tüm hazırlıkların tamamladığını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av. Abdulğani Orhan, tüm halkı İstasyon Meydanı`nda peygamber sevgisini göstermeye davet etti.
 
Dev Ekranlar Kurulacak
Halkın etkinlik alanına rahat gelebilmeleri için şehrin yaklaşık on beş noktasından tamamen gönüllüleri tarafından ücretsiz taşıma yapılacağını ifade eden Orhan, ayrıca alana iki dev LD ekran asılacağını söyledi.
 
Ücretsiz Araçlar Kalkacak
Orhan, Kutlu Doğum`a katılacak olan vatandaşlar için ücretsiz araçların saat 11.00`den itibaren seferlere başlayacağını söyledi. Orhan, seferlerin yapılacağı noktaları şöyle sıraladı:
 
Gaziler: Eski Son Durak, Yeni Son Durak, Çeşme Durağı, Yeni Hal kavşağı, Huzurevleri: Son Durak, Ninova AV.M. Önü, 500 Evler,
Seyrantepe: 450 Evler, Yavuz Sultan Camii Önü.
Yeni Yol: Son Durak, Kantar Kavşağı,
Dicle Kent: Tekel Durağı ile Medya Market Önü.
İplik: Fabrika Camii Önü, Üçkuyu Toki ile Şilbe.
Öte yandan dün Cuma namazının ardından şehrin farklı yerlerinde gül dağıtarak esnafı dev Kutlu Doğum Mevlidi`ne davet eden Mustazaf Der Genel Başkanı Yılmaz ise, "Yaşlı-genç, erkek- kadın tüm halkımızı Pazar günü İstasyon Meydanı`nda yapılacak olan Mevlit etkinliğine, Muhammedi Mevlide bekliyoruz" dedi. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir