• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
BM`den Endonezya açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın brifinginde, Endonezya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketini anımsatarak, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de sabah saatlerinde attığı tweet ile Endonezya'ya taziyelerini ilettiğini söyledi.

"Acil durumun boyutu ve karmaşıklığına bakarak, BM kurumları ve sivil toplum kuruluşları teknik destek anlamında Endonezya hükümeti ile yakın çalışıyor." ifadesini kullanan Haq, ulaşılamayan alanlara girildikçe ve araştırmalar sürdükçe felaketin bilançosunun da artabileceğini belirtti.

BM GENEL SEKRETERİ'NDEN TAZİYE MESAJI

BM Genel Sekreteri Guterres, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Endonezya'da giderek büyüyen trajediyi takip ediyorum. Kalplerimiz deprem ve tsunamiden etkilenenler için çarpıyor. Ailesi ve dostlarını kaybedenlere en derin taziyelerimi sunuyorum. BM sistemi hükümet önderliğindeki arama kurtarma ve yardım çabalarına ihtiyaç durumunda cevap vermek için harekete geçmiştir." ifadesine yer vermişti.

Endonezya`nın Sulawesi Adası`nda cuma günü meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan tsunami nedeniyle ölü sayısının son olarak bin 203'e çıktığı açıklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir