• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
"Çocuklarımızı camilerden kovmamamız gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Diyanet İşleri Başkanlığının ekim ayının ilk haftasını "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak ilan etmesinden dolayı bir basın toplantısı düzenleyerek, bu haftada camilerle ilgili çeşitli etkinliklerin yapılacağını söyledi.

Camilerin ibadet, sevgi ve bilgi mekânlarının olduğunu söyleyen Açık, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, istikbalimizin ve istiklalimizin simgesi olan ibadet, sevgi ve bilgi mekânımız camilerimizi ve Din Hizmetini hayatın merkezine ve şehrin kalbine yeniden taşıyabilmek amacıyla ekim ayının ilk haftasını 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak ilan etmiştir. 1986 yılından bu güne değin kutlanmakta olan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" özellikle son yıllarda seçilen temalarla kamuoyunda daha etkili mesajların verilmesine ve hafta boyunca yapılan faaliyetlerle çeşitli konuların halkımızın dikkatine sunulmasına vesile olmaktadır." dedi.

Bu yılının teması "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler"

Açık, "Başkanlığımız 2011 yılından bu yana camilerimizin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan birer ibadet mahalli olduğuna dikkat çekmek ve camileri toplumsal hayatın önemli bir odağı haline getirmek amacıyla ele aldığı konular bağlamında bir dizi faaliyet gerçekleştirmiştir. Bu amaçla 2011 yılında 'Cami ve Çocuk', 2012 yılında 'Cami ve Engelliler', 2013 yılında 'Cami, Kadın ve Aile', 2014 yılında 'Cami ve Gençlik' 2015 yılında 'Cami ve Namazla Arınma' 2016 yılında 'Cami ve Kitap' 2017 yılında 'Cami, Şehir ve Medeniyet' 2018 yılında ise 'Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler' temalarını gündeme taşıyarak camilerin kapılarını toplumun tüm kesimlerine açma konusunda ilgi ve alaka uyandırılmış ve bu alanda önemli mesafeler alınmıştır." ifadelerini kullandı.    

Şanlıurfa merkezde birçok camide engellilerin, çocukların ve bayanların sıkıntı yaşadığını ifade eden Açık, engelliler için yeni düzenlemeler yapıldığını ve cami cemaatinin çocuklara karşı müsamaha gösterilmesi hususunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

"Bayanlar camilerde gerektiği gibi ibadetlerini yapamamaktadırlar"

Çocukların camilerden kovulmaması gerektiğini ifade eden Açık, şunları söyledi: "Bu gün birçok camimizde erkek cemaat ile birlikte kadın cemaatimiz de oluşmaya başlamış, engelliler için yeni düzenlemeler yapılmış, çocuklara karşı müsamaha gösterilmesi hususunda önemli gelişmeler sağlanmıştır. Şüphesiz bu faaliyetler bir hafta ile sınırlandırılamayacak kadar zengin bir içeriğe sahiptir. Söz konusu temalarla amaçlanan hedeflerin gerçekleşmesi için yapılan faaliyetlerin devamı gelmektedir. Engelliler konusunda camilerde iyileştirmeler yapıldı fakat sonuca ulaşamadık. Şu anda birçok camimiz maalesef engelli kardeşlerimize karşı birçok engeli barındırmaktadır. Çocuklarımız için camileri bir önemli bahçe ve yer olarak düşündük ama çocuklarımızı camilere getirdiğimizde yine birçok sorunlar yaşıyoruz. Çocuklarımızı camilerden kovmamamız gerekiyor. Bayanlar camilere geldiğinde birçok eksikle karşılaşıyorlar. Bayanlar camilerde gerektiği gibi ibadetlerini yapamamaktadırlar."

"Biz elimizden geldiği kadarıyla olayı dindirmeye çalıştık"

Geçtiğimiz günlerde yaşanan kavgayla ilgili değerlendirmede bulunan Açık, "Olayın ilk saatlerinden itibaren hastanedeydik ve bütün Suriyeli kanaat önderlerini tek tek telefonla hepsi arandı. Sayın valimizin başkanlığında yine onların toplanması hususunda bir karar almıştık. Biz elimizden geldiği kadarıyla olayı dindirmeye çalıştık. İmamlarımız bulundukları camilerde Suriyeli kardeşlerimize bilgiler vererek, onların burada misafir olduklarını ve hiçbir şekilde kendilerine zarar gelmeyeceğini söylediler." şeklinde konuştu.

İl Müftülüğü binasında gerçekleşen basın toplantısına Açık'ın yanı sıra, Karaköprü İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, Eyyübiye İlçe Müftüsü Âdem Dobur ve Haliliye İlçe Müftüsü, İbrahim Halil Okulu katıldı. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir