• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Çocuklar ile yaşlılar arasında etkinlik düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü ile 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Sosyal Uyum Projesi" kapsamında sosyo-ekonomik destekten faydalanan çocuklar ile yaşlılar arasında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Batman Sosyal Hizmet Merkezinde bir araya gelen yaşlılar ve çocuklar; satranç, dama ve yerel oyunlarda bir dizi etkinlik gerçekleştirerek farkındalık oluşturdu.

Yapılan etkinlikte amacın; çocukların olumlu tutum, davranış ve değerlerini güçlendirmek, sosyal sorumluluk bilinçlerinin gelişimine katkıda bulunmak, yaşlıların torun özlemini gidermek ve yaşamlarını dinamik kılmak, farkındalık oluşturmak ve saygı kültürünü geliştirmek olduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Batman İl Müdürü Ümit Çiçek, "Birleşmiş Milletler tarafından ekim ayının ilk pazartesi günü Dünya Çocuk Günü ile 1 Ekim ise Dünya Yaşlılar Günü olarak belirlenmiştir. Dünya nüfusunda yaşlı bireylerin sayısında artışın olması bir dizi sorunların yaşanmasına neden olmuştur. Yaşlı bireylerin 'yaşlı sağlığı' konusunda bilinçlendirilmesine ve yaşlıların gerek sağlık gerekse sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak kabul edilmiştir." dedi.

Çocukların ise yarının büyükleri, geleceğin yöneticisi ve güvencesi olduklarını aktaran Çiçek, "İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasına, iyi yetişmesine bağlıdır. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmakla, eğitimle olur. Dünya Çocuk Günü, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar. Dünya Çocuk Günü ile Dünya Yaşlılar Gününün de bu yıl her iki önemli tarihin de aynı güne denk gelmesiyle çocuk ve yaşlılarımız ile birlikte bir dizi etkinlik yaptık." İfadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir