• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
"İslami İlimler Fakültesine muazzam bir talep var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde bulunan İslami İlimler Fakültesi'ne dekan olarak atanan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, İLKHA'ya konuşarak fakülte ile ilgili hedef ve projelerini anlattı.

İslami İlimler Fakültesine muazzam bir talebin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, bu yıl açılan bütün kontenjanların yüzde yüz oranında dolduğunu, bunun sebebinin ise halkın İslami İlimler Fakültesine ilgisinden kaynaklandığını kaydetti.

İslami İlimler Fakültesi'nin yaklaşık 660 öğrencisinin olduğunu belirten Dursun, hem dini hem de fenni olarak fakültenin öğrencilerin inşasında önemli bir rolünün olduğunu ifade etti.

İslami İlimler Fakültesi'ne dekan olarak atanmasının onur verici olduğunu dile getiren Dursun, "Zira çocuklarımızın inşasında bu fakültenin çok önemli bir rolü vardır. Bugün gençlerimizin özellikle en büyük eksiği manevi yöndeki eksikliktir. İnşallah bu fakültemiz ortaya koyacağı performansla çocuklarımızı en iyi yetiştirme noktasında; hem maddi hem manevi hem de bilimsel ilimler noktasında yapacağımız çalışmalarla iyi bir netice elde edeceğiz." dedi.

"Fakültemizde yüksek lisans ve doktora açma noktasına geleceğiz"

İslami İlimler Fakültesindeki kadronun iyi bir kadro olduğunu aktaran Dursun, "Karomuzu daha da güçlendireceğiz. En kısa zamanda bu fakültemizde yüksek lisans ve doktora açma formuna geleceğiz. Şu anda beklediğimiz iki profesör arkadaşımız var, onlar da yakın zamanda gelecekler. Onlarla biz fakültemizde yüksek lisans ve doktora açma noktasına geleceğiz. Zira yüksek lisans ve doktora açmanın şartları vardır. Şu anda şartlarımız haiz değildir. Bu hocalarımızın gelişiyle beraber hem yüksek lisans hem de doktora şartları Yüksek Öğretimin ortaya koyduğu kriterler çerçevesinde oluşmuş olur. En kısa zamanda bu iki alana da öğrenci almak suretiyle lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını yapma noktasına geleceğiz." diye konuştu.

"İslami İlimler Fakültesine muazzam bir talep var"

İslami İlimler Fakültesinden mezun olanların çok avantajlı durumda olduklarına işaret eden Dursun, "Çünkü mezunlar genellikle bitirdikleri vakit onların atanma ihtimalleri öbür bölümlere nazaran daha yüksek. Bugün İslami İlimler Fakültesine muazzam bir talep vardır. Bu sene açılan kontenjanların hepsi yüzde yüz oranında doldu. Bu da şunu gösteriyor; halkımızın oraya karşı muazzam ilgisi vardır. Her anne ve baba çocuğunun iyi bir insan olmasını arzular. İyi insan sadece makam, mevki noktasında değil hem makamı olacak hem insanlara faydalı olmayı kendisine rehber edinecek hem de aynı zamanda maddi ve manevi yönde kendisini inşa ve ihya edecek. İşte İslami İlimler Fakültesinin amacı bu." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimiz medreselerdeki hocalardan ders alabilirler"

Konuşmasının devamında Dursun şunları söyledi: "İslami İlimler Fakültesi öğrencileri kendi alanlarında en iyi olmak adına medreselerde İslami ilimlere katkı yapabilecek hocalarımızdan ders alabilirler. Arapça konusunda çok avantajlılar. Arapçayı da öğrenerek ki, İslami ilimler de aslında bu temel faktördür. Arapça bilen bir insan Kur'an'a, tefsire, hadise hâkim olur. Arapçası olmayan bir İslami ilimler öğrencisi kabul edilemez zaten. O bakımdan Batman'ımız bu konuda son derece avantajlı bir noktadadır. Çocuklarımızı bu avantajlardan istifade etmeleri için onları yönlendirmek durumundayız. Her öğrencimiz var olan potansiyeli harekete geçirmelidir. İstiyoruz ki çocuklarımız geleceğin doçentleri ve profesörleri olsunlar."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir