• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bu Mahallede Vatandaşların Can Güvenliği Yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKSARAY - Aksaray Valiliğinin 200 metre yakınında bulunan Hamidiye Mahallesinde büyük bir asayiş sorunun yaşanıyor. Halk tedirgin ve korkuyor. Balicilerin, içkicilerin, esrarkeşlerin ve sokak magandalarının sınırsız özgürlüğe sahip olduğu mahallede halk taciz ediliyor, dövülüyor, tehdit ediliyor…

 

Hamidiye Mahallesinde 10 yıl önce başlayan sıkıntılar her geçen gün artıyor. Halk arasında Çingene Mahallesi olarak bilinen mahallede yetkililerin önleyici hiçbir tedbir almadığını öne süren vatandaşlar Aksaray Valiliğinden acil önlem almasını istiyor.

 

Bu Mahalle Teksas Gibi!
İlke Haber Ajansına konuşan Hamidiye Mahallesi sakinlerinden Şeyma Kaya, 30 yıldan bu yana Hamidiye Mahallesinde oturduğunu belirterek, "10 yıldan beri çektiğimiz sıkıntıları kimse önemsemiyor. İçkililerin bu mahallede rahatsız etmedikleri kimse yok. Baliciler her gün birilerini gasp ediyor; ancak yetkililer bu duruma sesiz kalıyor." dedi.

 

Aynı mahallede oturan ve benzer şikayetlerde bulunan Niğde Engelliler Derneği Başkanı Hayriye Balcı da, "Hamidiye Mahallesi Teksas gibi… Can güvenliğimiz tehlikede. Daha önce birçok şehri dolaştım hiçbir yerde sarhoşların, balicilerin, esrarkeşlerin bu kadar rahat olduklarını görmedim.Kahve diye bilinen yerlerin esrarkeşlerin mekan olarak kullandığını tüm mahalleli biliyor. Balicilerin rahat davranmalarının nedeni kendilerine verilen 'Kaynaştırma Raporu'dur. Bu raporu alanlara kimse karşı çıkamıyor." İfadelerini kullandı.

 

Halk Şikayetten Çekiniyor
Şikayet eden vatandaşların döner bıçaklı baliciler tarafından tehdit edildiğini belirten Balcı, " Halkın şikayet etmeye çekindiği bu insanların, bir an önce durdurulması gerekir. At arabalarıyla dolaşan bu insanlar yolda buldukları her şeyi çalıyor. Şikayet eden ailenin evinin camları kırılıyor,ev halkı fiili tacize maruz kalıyor." diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

 

Gece Kimse Dışarı Çıkamıyor
Gece saatlerine kadar sokaklarda cirit atan balici ve esrarkeşlerden dolayı müşteri kaybına uğradıklarını ifade eden mahalle esnafı, akşam saatlerinde bayanların dışarıyı çıkmaya cesaret edemediğini öne sürdüler.

 

Valilik Halkın Emniyetini Sağlamak Zorunda
Aksaray Valiliğine defalarca kez dilekçe verdiklerini söyleyen mahalleli, valilik tarafından şu ana kadar olumlu bir adım atılmadığını aksine alınan kararların vatandaşların aleyhine olduğunu ifade ederek "Valilikle görüştüğümüzde yetkililer ''Çok rahatsız oluyorsanız evden çıkın'' dediler." şeklinde konuştular.

 

Siyasilerin sadece seçim zamanlarında mahallelerine uğradığını belirten vatandaşlar, "Oy zamanında 'çözüm vaatleri' veriliyor. Onun dışında sorunlarımızı dinleyen yok. Bu düzen bir an önce değiştirilmelidir." dedi.

 

"Esrarkeşlerin Mekanı Olan İki Kahvehane Kapatılmalıdır"
Balici ve esrarkeşlerin mekan haline getirdiği mahallede bulunan iki kahvehanenin derhal kapatılması gerektiğini belirten vatandaşlar, "Bu mahallede bir polis kulübesi yapılmalı veya kentsel dönüşüm projesi kapsamında Hamidiye Mahallesi dönüştürülmelidir." İfadelerini kullandılar. (M.Sait Adıyaman/M.Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir