• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kitap fuarının en büyük eksiği İslami yayınevleri"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğinde açılan 6'ncı Kitap Fuarı'nı ziyaret etti.

TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde 120 yayınevinin katılımıyla açılan 6'ncı Kitap Fuarı'nda, İslami kitap ve yayınevlerinin çoğunun olmamasının üzüntü verici olduğunu söyleyen Kaya, kitap fuarına ilginin yüksek olduğunu ancak fiyatların yüksek oluşundan dolayı kitap alımlarının düşük olduğunu belirtti.

Kaya, "Diyarbakır'da açılan 6'ncı Kitap Fuarı'nı gezdik. Bütün stantları gezmeye çalıştık. Kitaplara gayet iyi bir ilgi gördük. Ancak sadece gördüğümüz ilgi bir anlamda kitaplara bakmak idi. Kitapları satın alma ve okuma konusunda iyi bir ilgi göremedik. Zira kitap fiyatlarındaki artışlar insanların kitap almamasına sebebiyet veriyor. Bu anlamda kitap fiyatlarının ucuz olması gerekmektedir." dedi.

İslami endişenin yüksük olduğu bir şehirde İslami kitap ve yayınevlerinin çoğunun fuara davet edilmemesinin üzüntü verici olduğunu söyleyen Kaya, "6'ncı Kitap Fuarı'nda 1-2 stant hariç İslami yayınevleri ve İslami kitapları göremedik. Diyarbakır gibi sahabeler şehri, İslami endişesi yüksek olan bir şehirde, İslami kitap ve yayınevlerinin olmaması büyük bir eksikliktir. Bu anlamda hem İslami yayınevlerine hem de bu organizasyonu yapanlara sesleniyoruz, Müslüman bir ülkede, Müslüman bir şehirde İslami yayınevlerine yer verilmemesi büyük bir eksikliktir." ifadelerini kullandı.

Son olarak kitap okuma oranının gittikçe düştüğünü söyleyen Kaya, "Bununla birlikte Türkiye'de okuma oranının gittikçe düştüğü, kitap ihtiyaç sıralamasının daha gerilere gittiği bir ülkede, kitap fuarına böyle bir ilgi bizi sevindirdi. Ancak sadece ilgi olması yeterli değil. Alınan kitapların okunması ve irdelenmesi gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu. (Ramazan Casuk - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri