• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yayımlanan yerel gazete ve internet sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle:
 
VAN OLAY GAZETESİ: 4 Milyar 600 Milyon 423 Bin 286 Salavat
Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde Serhad FM`in başlattığı milyar salavat kampanyası, yapılan canlı yayın programıyla sona ererken, Peygamberimize getirilen salavatların sadece nisan ayına has tutulmaması gerektiği ifade edildi.
 
Muhammedi Sevda Köyleri Aydınlatıyor
Peygamber sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Van`ın merkez Kıratlı köyünde de bir araya gelen Peygamber Sevdalıları, ilk defa Van`da bir köyde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdi.
 
VANSESİ POSTASI: BDP`li Üçer Doktoru Darp etti
Barış ve Demokrasi Partisi Van Milletvekili Özdal Üçer`in, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tartıştığı Dr. Oğuz Eroğlu`na tekme tokat saldırdığı iddia edildi.
 
DOĞU ANADOLU: Sonuçlar Van`ı üzdü
Depremin, yaşamı-ekonomiyi, eğitim-öğretimi olumsuz etkilediği Van, YGS sonuçlarına göre en başarısız üç il arasında yer aldı.
 
PRESTİJ HABER: Akla, Fenne Bilime Aykırı
TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu (İKK) depremden sonra oluşan hasar durumu tespiti için hazırlanan raporu kamuoyuna açıkladı. TMMOB Van İKK Sekreteri Şemsettin Bakır, hasar tespit raporunda bir binanın zemin katına ağır hasar, orta katlarına orta hasar ve üst katlarına ise az hasar raporu vermenin mantık dışı bir yaklaşım olduğunu belirterek, "Bu yaklaşım akla, fenne ve bilimsel verilere aykırıdır" dedi.
 
BÖLGE GAZETİSİ: Arazi Kavgası İki Can Aldı
Dün saat 18.30 sıralarında Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bir aracın içerisinde bulunan 4 kişiyi silahla tarayarak olay yerinden kaçan saldırgan polis tarafından yakalandı.
 
ŞEHRİVAN: Tatmin Olmayan Mahkemeye Gitsin
Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından açıklanan hasar tespit sonuçları vatandaşı şok etti. Açıklanan sonuçlara göre birçok vatandaşın ağır hasarlı olan evine sağlam, birçok vatandaşın hasarsız olan evine ise ağır hasar verildi. AFAD Müdürü Cafer Giyik, sonuçlarda karışıklık olduğunu ifade ederken, tatmin olmayan vatandaşlara ise mahkeme yolunu gösterdi.
 
HABERVAN: Hastane İçinde Çatışma 2 Ölü
Edinilen bilgiye göre, kan davalı iki ailenin fertleri hastane koridorlarında karşılaşınca silahlarına sarıldı. Çatışma sonrası olay yerinde 2 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralının da olduğu belirtilen çatışmayla ilgili olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir