• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
28 Şubat mağdurlarından çağrı! MECLİSİN İLK GÜNDEMİ  ADALET OLSUN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol/DOĞRUHABER

Türkiye`nin birçok ilinde 28 Şubat mağdurlarının sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulmak amacıyla kurulan ‘28 Şubat ve FETÖ Mağdurları İnisiyatifi`, İstanbul`da bir toplantı düzenledi. Toplantı sonrası gazetemize özel demeç veren 28 Şubat siyasi yargı kararları mağduru yusufilerin aileleri, bugün açılacak meclisin ilk gündem maddesinin adalet olması gerektiğini belirtti.

“BABAMIN İFADESİ İŞKENCEYLE ALINDI VE İMZALATTIRILDI”

2002 yılında işe giderken gözaltına alındığı emniyette ağır işkenceler sonrası zorla imzalattırılan ifadeyle çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Züheyir Timur`un oğlu Recai Timur, Babasına işkence altında zorla imzalattırılan ifadesine eklenen 30`a yakın cinayetle mağdur edildiklerini söyleyerek, babasının yeniden adil bir şekilde yargılanmasını talep etti.


Recai Timur

Kendisi de 2002 yılında tutuklanıp 2 yıla yakın cezaevinde yatan Züheyir Timur`un kardeşi Zübeyr Timur ise, ağabeyine çok şiddetli işkenceler yapılarak zorla evrak imzalatıldığını ve bu sebepten dolayı müebbet hapse mahkûm edildiğini söyledi.

“BİZ AF DEĞİL YENİDEN YARGILANMA İSTİYORUZ”

Zübeyr Timur, “Kur`an dersi verdiğimiz dönemde defalarca polis baskınına maruz kaldık. O zaman Mersin`de oturuyordum. Sonrasında inşaatlarda çalışmak üzere İstanbul`a geldim. O ara kimliğimi kaybettim. Kimliğimi kaybettiğimi bildirmek için emniyete gittiğimde hakkımda arama kararının olduğunu öğrendim. Beni gözaltına aldılar. Gözaltına aldıklarında üzerime onlarca suç atıldığını gördüm. Sonra da tutuklanarak cezaevine konuldum. Benden sonra ağabeyim Züheyir Timur`da yakalandı. Sonrasında 20`den fazla cinayetle suçlandığını öğrendik. Ağabeyime uzaktan yakından ilgisinin olmadığı suçları yüklemişler. Ben şahidim ki o suçlamalarla hiçbir ilgisi yok. Biz af değil yeniden yargılanma istiyoruz.  Çünkü biz bir suç işlemedik. Yetkililerden bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

“ADALET OLACAKSA BİZ DE BUNDAN PAYIMIZI İSTİYORUZ”

Cezaevinde çeşitli hastalıklarla boğuşan Yasin Demir`in eşi Semiha Demir, gündemde olan ceza indiriminin kendilerini kapsamamasının çok üzücü bir durum olacağını söyledi.


Semiha Demir

Demir “Bu yasa en azından hasta olan mahkûmlar için uygulanabilir. Çünkü benim eşim hasta ve onun gibi cezaevlerinde birçok hasta mahkûm var. Bu hasta mahkûmlar ölüme terk edilmiş şekilde bekletiliyorlar. Biz de diyoruz ki madem bir hak dağıtılıyor, bizde bize düşen payımızı istiyoruz. Bu insanlar FETÖ yargısının verdiği cezalar sonucunda hapisteler. Biz de istiyoruz ki, en azından bu mahkûmlar için de bir düzenleme yapılsın. Çünkü gerçekten hakları yenilmiş, 20-25 yıldır zindanlarda hayatları çürüdü. Çocukları ve eşleri de onlarla beraber cezalandırılıyor. Kendilerine ceza veren hâkimlerin yan koğuşlarında cezaevinde olmaları ve bu şahısların verdiği kararlarla eşlerimizin cezaevinde olması çok üzücü bir durumdur.” diye konuştu.

“BABA SEVGİSİ NEDİR BİLMEDİK”

Kendisi henüz 20 günlük bir bebekken babası cezaevine konulan Hatice Uzdilli, babasının tutuklanıp müebbet hapis cezası alıp 5 yıl yattıktan sonra af `tan yararlanarak serbest bırakıldığını ve ardından geçirdiği bir trafik kazası sonunda 4 yıl yatalak kaldıktan sonra vefat ettiğini belirtti.

Uzdilli, “Babam cezaevinden çıktıktan sonra askere gitti ve bundan bir yıl sonra da kaza geçirdi. Biz babamızı görmeden büyüdük. Baba nedir, ne demektir, nasıl bir sevgidir bilmedik. Bu durumu babama yaşatanları da hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Rabbimizden tek dileğimiz bu acıyı onlar da yaşasın.” Diyerek bu acıyı kendilerine yaşatanları Allah`a havale ettiklerini ifade etti.

“YAZDIĞIM DİLEKÇELERE OLUMSUZ CEVAP VERİLDİ”

15 yıldır cezaevinde olan Osman Eker`in babası Harun Eker, daha önce Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı gibi birçok yetkili merciye mektup gönderdiğini fakat olumsuz cevap aldığını dile getirdi.


Osman Eker`in babası Harun Eker

Eker, “Daha önceki savcı beraat karar vermişti ama savcı değişince karar iptal edildi. Biz af değil adalet istiyoruz. Dosyaların yeniden incelenmesini istiyoruz. Ben Cumhurbaşkanlığına da, Başbakanlığa da dilekçe yazdım. Gelen cevapta, kesinleşmiş hüküm olduğu için bir şey yapamayacaklarını söylediler. Biz adaletin tecelli etmesini istiyoruz.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir