• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Batman İmam Hatip'te Siyer Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde 'Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması' düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından çıkan Prof. Dr. İbrahim Sarıçam'ın "Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı" isimli kitabın kaynak eser olarak seçildiği yarışmaya İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan Prof. İbrahim Sarıçam'ın hazırlamış olduğu kitabın kaynak eser olduğu yarışmada, katılımcılara kitabın konusu olan Hz. Peygamberin hayatı ile ilgili 100 soru yöneltildi. Siyer-i Nebi Sınavında sorulan 100 soruyu Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmenleri ortak hazırladılar. Siyer-i Nebi Yarışması ile Hz. Peygamberin hayatının daha iyi ve doğru anlaşılabilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

 

Yarışmada birinci olan öğrenciye çeyrek altın hediye edilirken, ikinci, üçüncü ve diğer derece alan öğrencilere Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği tarafından sürpriz hediyeler verileceği belirtildi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir