• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
15`inci Yöresel Günler Şöleni başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Farklı coğrafyaların çok sesli ve renkli yaşam değerlerini, Anadolu'nun birçok ilinden gelen kültürel zenginlikleri Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'nda bir araya getiren 15'inci Yöresel Günler Şöleni, İç Anadolu bölgesinin ev sahipliğinde başladı.

Çankırı, Konya, Ankara, Yozgat, Bolu, Kırşehir gibi illerimizin kıyafetten, yöresel tatlara, el işçiliğinden, halk oyunlarına kadar tüm kültürel zenginlikleri Zeytinburnu'nda tekrar hayat buluyor. 10 gün boyunca sürecek şölenin açılışı İç Anadolu bölgesiyle yapıldı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, yaptığı açılış konuşmasında İstanbul'un batı kapısı olan Zeytinburnu'nun kurulduğu günden bu yana, Türkistan'dan Balkanlara, Anadolu'nun 7 bölgesine kadar geniş bir coğrafyaya ev sahipliği yaptığına işaret etti.

"Anadolu'nun her toprağından, iş, aş, eğitim için gelen insanlarımız ile Zeytinburnu'muzu birlikte yaşattık." diyen Aydın, farklı kültürlerden bir araya gelen insanların önce komşu, daha sonra akraba olduğunu, bu kültür etkileşimiyle birlikte Zeytinburnu ilçesinin birlik ve beraberliğine beraber katkı sağladıklarına değindi.

Öncelikli olarak ata kültürlerine sahip çıkmak ve unutmamak için Yöresel Günler Şöleni'ne ayrı bir önem verdiklerini, geçmişten gelen değerleri yeni nesillere aktarmak adına 15 yıl önce önemli bir hareket başlattıklarını ifade eden Aydın konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Geçmişin değerlerini günümüze taşıyalım. Buradan da gelecek nesillere aktaralım. İşte bu yüzden bu etkinliğe çok önem veriyoruz. Bize bu yolda her zaman destek olan derneklerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Nihayet Yöresel Günler Şöleni'nin 15'incisine ulaştık. 10 gün boyunca Türkiye'nin her bölgesinden farklı kültürleri bu meydanda ağırlayacağız." (Nizamettin Aşkın - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir