• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
"Halka yüksek fiyata ekmek satışına müsaade etmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van merkez Tuşba Belediyesinin ucuz ekmek satışı, bölge halkından büyük ilgi ve takdir görüyor. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe sağlıklı, kaliteli ve en uygun ücretle halkın temel gıda kaynağı olan ekmek ihtiyacını karşılamak için tüm imkânlarını seferber ettiklerini söyledi.

Modern tesislerde el değmeden ve yüksek kalitede üretilen katkısız ekmeği vatandaşa sunmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını belirten Özgökçe, "Doların, fırsatçıların ve stokçuların oyununu bozmak amacıyla 'Dolara İnat Halka Ucuz Ekmek' sloganıyla 60 kuruşa ekmek satışını sürdüreceğiz." diye konuştu.

"Trump'a, dolara, stokçulara, fırsatçılara inat halka ucuz ekmek"

Özgökçe, "Bazı spekülasyonlar sonucu doların suni artışını bahane eden ve aslında dolar ile hiçbir ilişkisi olmadığı halde, aziz, kadirşinas ve vefalı halka yüksek fiyattan ekmek satışına müsaade etmeyeceğiz. Buğday ambarı ve un deposu olan Türkiye'de bazı fırsatçılar özellikle felaket tellalları ve bu memleketi karıştırmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmek amacıyla 'Ekmek bir buçuk, iki liraya satılmalı.' deyip, bu aziz halka yüksek fiyatta ekmek sattırmak isteyenlere karşı biz Tuşba Belediyesi olarak halk ekmeği 60 kuruştan satıyoruz. Bu aziz halk özellikle 15 Temmuz'da kendilerini siper ettiler. Bazı insanlar da ikinci bir 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi gördüğümüz bu dolar manipülasyonuyla Türkiye'de her şey normale giderken sanki bir problem varmış gibi halkın özellikle ekmeğine, suyuna ve temel gıdalarına karşın ciddi artışa gittiler. Buna karşın Tuşba'da halkımız 60 kuruşa sağlıklı ve hijyenik ortamda üretilmiş olan ekmeğe ulaşıyor. Ayrıca zabıta birimlerimiz ruhsatsız ve kayıt dışı, merdiven altı ekmek üretenlere karşı çok ciddi çalışmalar yapıyor. Gerek hijyen ve gerekse de gramaj kontrollerimizi daha da artırdık." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir