• DOLAR 32.59
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2404.994
  • ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Şırnak'ın Silopi ilçesine geldi. Bakan Kurum'u İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sezer Işıktaş karşıladı.

Bakan Kurum, beraberindeki heyet ile Şırnak'ın Silopi ilçesine gelerek, sokağa çıkma yasağı olaylarında evleri yıkılan mağdur aileliler için İller Bankası tarafından Şehit Harun Boy Mahallesi'nde yapılan konutları inceledi.

Yetkililerden konutlar ile ilgili bilgi alan Kurum'a yaklaşan mağdur bir vatandaş mağduriyetini anlattı. Kiralık ev bulamadığını ve konutların erkenden teslim edilmesini talep eden vatandaşın sözleri üzerine Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen'e evlerin ne zaman teslim edileceğini sordu. Gürgen, elektrik abonelerini yapan hak sahiplerine ekim ayında teslim edileceğini söyledi. Bunun üzerine Kurum, evlerin 15 Ekim'e vatandaşlara teslim edilmesini istedi.

Burada yapılan incelemelerinde ardından Bakan Kurum, 3 gün önce Çalışkan Beldesi kırsalında PKK'lilerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden güvenlik korucularından Süleyman Tosun ve Halil Yelboğa'nın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Kurum ve beraberindekiler daha sonra helikopter ile Şırnak il merkezine doğru hareket etti. (Ahmet Uçar - İLKHA)