• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
Endonezya`da deprem ve tsunami: 384 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Endonezya'nın Sulawesi eyaletinin Donggala bölgesinde yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki sarsıntının ardından meydana gelen tsunami nedeniyle yapılan açıklamada ilk belirlemelere göre 384 kişinin öldüğü ve 356 yaralı olduğu bildirildi.

Donggala ve Paulo kentlerini vuran tsunami dalgaları 3 metreye kadar ulaşırken bölgedeki çok sayıda binanın yıkıldığı bildirildi. Daha sonra tsunami uyarısı kaldırıldı.

Ulusal Afet Ajansı Yönetimi (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, adanın Orta Sulawesi eyaletinde meydana gelen depremde, şu ana kadar 384 kişinin öldüğü ve 356 yaralı olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını açıkladı.

Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini ifade eden Nugroho, Donggala, can kayıpları ve yaralı sayısına ilişkin bilgilerin sadece eyaletin başkenti Palu`yu kapsadığını belirtti.

Bölgede bin 400 kişilik arama-kurtarma ekibinin çalışma yürüttüğünü söyleyen Nugroho, bölgede elektrik ve internet hatlarındaki kesinti nedeniyle iletişim de sorun yaşadıklarını kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir