• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
"Yusufiler konusunda hükümet 3 maymunu oynuyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Batman Şefkat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Şefkat Eli Derneği), 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi'ne destek açıklamasında bulundu.

Dernek binasında Şefkat Eli Derneği Başkanı Nurettin Teymur tarafından yapılan açıklamada, Emniyet-JİTEM-Yargı üçgeninde kurulan kumpaslar sonucu cezaevlerine konulan mahkûmların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Yetkili mercilerin adaletli olması gerektiğini belirten Teymur, "Malumunuz 25 yıla aşkındır FETÖ yargısı mağduru Yusufilerimiz cezaevlerindedir. Artık bunun son bulmasını istiyoruz. Şefkat Eli Derneği yönetimi olarak 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru ailelerinin artık huzura kavuşmasını istiyoruz. Cezaevlerinde bulunan kardeşlerimizin hasretlerinin son bulmasını istiyoruz. Bizler sadece adalet istiyoruz. Adaletin tesisi zor olmamalıdır. Eğer başka amaç ve niyetiniz yoksa bu mağduriyetlerin geciktirmeden gidermelisiniz. Eğer Ergenekoncular ve hain çete örgütü FETÖ'cülar dışarıdaysa Müslüman kardeşlerimiz zindanlardaysa bu adalet değildir." dedi.

"Kardeşlerimizin dayanakları sadece Allah'tır"

Yusufiler için adalet beklediklerini söyleyen Teymur, "Kardeşlerimiz 25 yıla aşkındır çocuklarına, ailelerine ve arkadaşlarına hasret, cezaevlerinden çıkacak günü bekliyorlar. Kardeşlerimizin dayanakları sadece Allah'tır. Kardeşlerimiz mazlum ve mağdur toplumun hamisi oldukları için birer kahramandırlar. Bizim kardeşlerimizden yana gönlümüz rahattır. Bu hasretin bir an önce bitmesi gerekiyor. Birçok Yusufilerin anne ve babaları çocuklarına hasret ahirete intikal ettiler. Adalet Bakanlığını bir an önce göreve davet ediyoruz. Kardeşlerimizin adaletten başka hiçbir beklentileri yoktur." ifadelerini kullandı.

"Kardeşlerimiz bir an önce serbest bırakılsın"

Şefkat Eli Derneği olarak her zaman 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi'nin yanında olacaklarının altını çizen Teymur, "28 Şubat sürecini hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz'a kadar 28 Şubat sürecinin nasıl işlediğini de biliyoruz. Kimlerin ne tür kumpaslarla kardeşlerimizi cezaevine attıklarını biliyoruz. Sebep olan yargıçların şu anda cezaevinde oldukları halde kardeşlerimiz niye serbest değildir. Allah (celle celaluhu) rızası için yeter artık. Kardeşlerimiz bir an önce serbest bırakılsın. Hükümet bu konuda 3 maymunu oynuyor. Hükümetin bunu neden yaptığını bir türlü anlayamıyoruz. Şefkat Eli Derneği olarak 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi'ni destekliyoruz. Zülüm bitene kadar her zaman yanlarında olacağız." diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA) 





 

Bu haberler de ilginizi çekebilir